Expert militar rus: Forțele Navale ale Rusiei dispun de rezerve de rachete de croazieră Kalibr pentru câțiva ani de conflict

1

O serie de experți militari ucraineni consideră că Federația Rusă va rămâne fără arme de înaltă precizie, presupunând că partea rusă a folosit deja în timpul operației militare speciale peste 60% din armele de acest tip pe care le deține.

Astfel, reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Vadym Skibitsky, este sigur că armata rusă aproape a atins pragul în ceea ce privește utilizarea rachetelor Iskander. În plus, potrivit acestuia, armata rusă, spre deosebire de cea sovietică, nu este capabilă de o reaprovizionare rapidă, din cauza lipsei de provizii determinată de sanțiunile occidentale.

Cu toate acestea, un expert militar rus, colonelul în rezervă Mikhail Khodarenok, nu împărtășește acest punct de vedere. Potrivit precizărilor sale, în ritmul actual al războiului, Rusia are stocuri de bombe și rachete pentru câțiva ani de acum înainte. Uniunea Sovietică avea la dispoziție aproximativ 10.000 de rachete pentru complexele Relief, în timp ce Russia dispune acum de aproximativ același număr de rachete de croazieră Kalibr.

Având în vedere faptul că unitățile rusești folosesc aproximativ o duzină de rachete de acest tip în fiecare zi, acestea vor rezista ani de zile.

“Liman a fost luat, Mariupol a fost luat, iar la Herson, Melitopol și în multe alte locuri nu mai există puncte de tensiune. Acest lucru înseamnă că toate fluxurile de rachete vor fi redirecționate către locurile potrivite”, a scris analistul militar rus pe canalul său de Telegram.                                                                                                         

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul operației militare speciale din Ucraina, Rusia a întrebuințat mai multe tipuri de rachete de croazieră, cu bazare terestră, aeriană și navală. Este vorba în primul rând de rachete ale complexelor Iskander (9M723 și 9M728), ale bombardierelor strategice Tu-95MS și Tu-160 (H-555 și H-101) și ale complexelor navale Kalibr (3M14). De asemenea, au mai fost utilizate rachete de aviație H-31P/PD și rachete Onyks ale complexelor de rachete de coastă Bastion.

În total, în trei luni de conflict, Rusia a folosit aproximativ 2.300 de rachete din cele prezentate mai sus. Între acestea se află câteva sute de rachete Kalibr și alte câteva sute de rachete Iskander.

Este foarte posibil ca expertul militar rus să aibă dreptate, iar rezervele de muniții ale armatei ruse să fie suficiente cel puțin pentru ducerea până la sfârșit a războiului din Ucraina. După modelul sovietic, Rusia dispune de o rețea extinsă de baze de depozitare pentru diverse tipuri de muniții, în multe dintre acestea fiind conservate chiar și multe bombe și rachete, care nu mai sunt utilizate de trupele ruse.

Pe de altă parte, în mai multe rânduri, vicepremierul rus, Yuri Borisov, responsabil de Complexul Militar Industrial, a declarat că întreprinderile rusești sunt capabile să susțină efortul de război al trupelor ruse. Multe dintre bombele și rachetele rusești sunt produse integral cu componente rusești, fără să fie dependente de importurile afectate în prezent de sancțiunile occidentale.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s