Marea Britanie intenționează să creeze o nouă alianță politico-militară în Europa, care să se opună Rusiei

foto

Potrivit cotidianului italian Corriere Della Serra, Marea Britanie intenționează să creeze o nouă alianță politico-militară în Europa, care să se opună nu numai Rusiei, ci și, într-o anumită măsură, Uniunii Europene.

Autoritățile de la Londra își exprimă de foarte multă vreme nemulțumirea față de politica unor țări ale Uniunii Europene față de Rusia. De aceea, consideră necesară crearea unei noi structuri, din care să facă parte numai state care împărtășesc modul de gândire britanic.

În consecință, premierul britanic, Boris Johnson, intenționează să creeze o alianță care să reunească țările nemulțumite de politica dusă de Bruxelles, în special față de Rusia. Jurnaliștii italieni susțin că Johnson i-a propus deja Ucrainei să se alăture unei “noi alianțe politice, economice și militare”, făcându-i o ofertă în acest sens președintelui Zelenski. Deocamdată, Kievul nu a reacționat la această propunere, așteptând summitul UE, la care ar trebui luată o decizie privind statutul Ucrainei de candidat la aderare.

“Premierul britanic i-a prezentat această inițiativă lui Zelenski în timpul întâlnirii de la Kiev din 09 aprilie. Modelul propus de Boris Johnson presupune crearea unei comunități europene, care să fie condusă de Marea Britanie”, a scris publicația italiană.

Se presupune că, pe lângă Marea Britanie, din noua alianță vor face parte și alte țări care duc o politică rusofobă, ca de exemplu Polonia, Letonia, Lituania și Estonia, eventual și Ucraina, dacă UE va refuza primirea acesteia. În viitor, britanicii ar vrea să vadă în alianță și Turcia, ale cărei relații cu UE stagnează de foarte multă vreme.

După cum a informat publicația italiană, “Boris Johnson dorește să creeze o alianță de state, care susțin suveranitatea națională, o economie liberă și sunt gata să facă față amenințării militare ruse”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Implementarea unui nou proiect politic în Europa, pe baza propunerii premierului britanic, Boris Johnson, va însemna divizarea continentului european și împărțirea acestuia în două părți.

Una dintre ele, condusă de Marea Britanie, va fi orientată împotriva Rusiei și se va apropia și mai mult de SUA.

Cea de-a doua, condusă de tandemul Germania-Franța, va fi independentă față de prima și evident mai distanțată de Statele Unite. Acesta din urmă, s-ar putea apropia de Rusia și eventual față de China.

Trebuie precizat faptul că, la începutul anului 2022, astrologul rus Pavsekaky Bogdanov, a vorbit despre faptul că, după plecarea din funcție a Angelei Merkel, “unul dintre întregitorii Europei”, va apărea un anume Boris, care va diviza continentul și-l va împărți în sfere de influență. De asemenea, potrivit acestuia, lumea multipolară, reprezentată de Europa, Rusia, China și America, se va transforma în una bipolară: Rusia și China împotriva UE și a Statelor Unite. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s