Rusia desfășoară activități de pregătire în Marea Baltică, în contrapartidă la manevrele NATO “Baltops-2022”

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, în cadrul unui exercițiu aflat în curs de desfășurare în acvatoriul Mării Baltice, navele mici de desant pe pernă de aer Evgheni Kocheshkov și Mordovia au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene.

“În timpul ieșirii pe mare, echipajele navelor au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene. Tragerile au fost efectuate cu instalațiile de artilerie automatizate cu calibrul de 30 de milimetri ale complexului AK-630”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor furnizate de flotă, exercițiul desfășurat în Marea Baltică are un caracter planificat.

Navele Mordovia și Evgheni Kocheshkov ale FRMB sunt cele mai mari nave de desant pe pernă de aer din lume.

Duminică, în Marea Baltică, a început și exercițiul naval de amploare al statelor membre NATO cu numele de cod Baltops-2022.

La acesta participă 14 state membre NATO, precum și Suedia și Finlanda, care au depus cereri de aderare la Alianță.

În total, la manevre participă 45 de nave de luptă, aproximativ 7.000 de militari și 75 de avioane și elicoptere.

Exercițiul, care va dura până pe 16 iunie, se desfășoară în raioane maritime din centrul și sudul Mării Baltice, inclusiv în apropierea coastelor Suediei, Letoniei, Poloniei și Germaniei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Manevrele Baltops-2022, cu o durată de 12 zile, vor reprezenta cea mai mare activitate navală desfășurată de NATO în proximitatea frontierelor rusești de la declanșarea “operației militare speciale” din Ucraina.

foto 1

Probabil că, partea rusă va monitoriza îndeaproape activitățile desfășurate de navele din statele membre NATO și va organiza activități în contrapartidă în regiune. Intensitatea acestora va crește pe măsură ce activitățile se vor apropia de final, când este planificată faza activă a acestora.

Ca de obicei, Rusia va implica în acțiunile sale de răspuns și bombardierele strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune. Astfel, este posibil ca, în zilele următoare, deasupra Mării Baltice să fie îndeplinite misiuni de patrulare ale bombardierelor Tu-160 sau Tu-95MS. De asemenea, bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și avioane MiG-31K dotate cu rachete hipersonice Kinzhal ar putea apărea în raioanele în care sunt planificate activități în cadrul manevrelor NATO.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s