Portavionul rusesc Amiral Kuznețov va reveni în serviciul de luptă cel mai devreme în anul 2024

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 08.06.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că portavionul Amiral Kuznețov, Proiect 1143.5, va fi transferat Forțelor Navale ale Federației Ruse, după reparații și modernizare, cel mai devreme în anul 2024.

“Transferul către flotă al crucișătorului greu purtător de aviație Amiral Kuznețov va avea loc după modernizare și toate testele ulterioare, adică cel mai devreme în anul 2024”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, perioada necesară pentru repararea navei a fost prelungită din nou cu câteva luni, din cauza unor defecțiuni descoperite în timpul lucrărilor.

Anterior, reprezentanții militari ruși au anunțat că, la începutul lunii iunie, portavionul Amiral Kuznețov a fost amplasat în docul uscat modernizat al Șantierului naval numărul 35 aparținând Centrului de reparații navale Zvezdochka. În același timp, termenul de livrare a portavionului a fost mutat în anul 2023.

Adjunctul directorului general pentru construcții militare navale al Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), Vladimir Korolev, a declarat recent, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, că reparația și modernizarea portavionului vor fi finalizate în anul 2023, după care nava urmează să fie predată Forțelor Navale. După cum a menționat acesta, după finalizarea lucrărilor, marina rusă va primi o navă cu un potențial de luptă complet diferit, care va mai putea fi exploatată cel puțin încă 10-15 ani. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit planurilor inițiale, portavionul Amiral Kuznețov, care se află în serviciul de luptă de peste 30 de ani, trebuia să revină pe mare după reparații și modernizare, în cursul lunii septembrie 2022. Acesta este inactiv începând din anul 2018.

În perioada 2016-2017, portavionul a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană în cadrul unei grupări navale rusești, pe fondul campaniei antiteroriste din Siria. La bordul portavionului s-a aflat un grup de aviație format din peste 40 de avioane și elicoptere, care au efectuat aproximativ 420 de zboruri de luptă. Acestea au distrus peste 1.200 de obiective de infrastructură aparținând militanților sirieni.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, în timpul modernizării, portavionul va fi dotat cu instalații de lansare universale 3S14, care vor putea întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks, precum și noile rachete hipersonice Zircon. Acestea vor înlocui cele 12 instalații de lansare aflate anterior în dotarea portavionului, care întrebuințau rachete grele de tip Granit.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s