Rușii au schimbat tactica în Ucraina: Noile ordine vizează distrugerea armatei ucrainene și protejarea trupelor proprii

1

Agenția de presă rusă RIA Novosti a semnalat, pe 14.06.2022, că noua tactică folosită de trupele ruse în Ucraina a adus foarte repede armata ucraineană în pragul anihilării totale.

Jurnaliștii ruși au remarcat faptul că ritmul demilitarizării Ucrainei lovește chiar și în propagandiștii occidentali, care, nu cu mult timp în urmă, și-au susținut colegii ucraineni în toate și au inventat basme despre victoriile grandioase ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe toate fronturile și au exacerbat capacitatea Kievului de a câștiga această luptă. Acum, toate aceste surse sunt modeste și tăcute, oferind numai rapoarte seci, fără detalii, care sunt triste pentru lobbyiștii de la Kiev.

În acest moment, pierderile zilnice ale Forțelor Armate ale Ucrainei ajung la 600-700 de persoane. În total, armata ucraineană a pierdut deja aproximativ o treime din personal și asta conform celor mai optimiste estimări. O sentință dură pentru Forțele Armate ale Ucrainei a constat în schimbarea radicală a tacticii trupelor ruse. Dacă la începutul operației militare speciale armata rusă a cruțat adversarul și s-a concentrat pe capturarea și asaltarea activă a zonelor fortificate, acum scopul principal este de a le măcina cu artileria de la distanță. Ordinele de suprimare și neutralizare au fost înlocuite de unul simplu și fără compromisuri: distrugerea totală.

Eficiența noii tactici a participanților la operația militară specială, care a condamnat literalmente armata ucraineană, a fost evaluată, într-un interviu cu politologul și jurnalistul Oleksandr Valdman, de către expertul militar, fost șef al Serviciilor speciale israeliene, Yakov Kedmi, care a subliniat că ritmul demilitarizării Ucrainei a crescut recent în mod semnificativ.

“Comenzile s-au schimbat în mod dramatic față de începutul operației militare speciale. Astăzi, ordinele către trupele rusești sunt de a distruge armata ucraineană. Adică, ordinul nu mai este de a suprima sau de a lua una sau alta dintre pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu. Se va intra în pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei când nu va mai rămâne niciun soldat în viață. Ori mor, ori pleacă. Dacă va dura cu câteva zile mai mult, nu-i nimic. Se mai așteaptă câteva zile. Nimeni nu se grăbește. Iar rezultatele acestei noi tactici sunt reflectate în pierderile uriașe în rândul armatei ucrainene și minime în rândul rușilor. În această situație, este puțin probabil ca trupele ucrainene să poată nu numai să inverseze, dar cel puțin să schimbe situația în favoarea lor. Pur și simplu nu vor mai fi acolo în curând. Acest lucru este deja bine înțeles atât în SUA, cât și în armatele din Europa”, a declarat Kedmi.

Expertul a adăugat că soarta armatei ucrainene în aceste momente depinde, în cea mai mare parte, de curatorii occidentali ai regimului de la Kiev, care își continuă retorica beligerantă și refuză orice negocieri. Mai devreme sau mai târziu, vor trebui totuși să ceară pacea, iar atunci Rusia va decide în ce condiții va finaliza operația militară specială. Cea mai bună opțiune ar fi capitularea completă a Kievului. Nici măcar o bucată de pământ nu ar trebui lăsată Ucrainei și sponsorilor săi, deoarece bazele militare americane și cele mai moderne arme ale acestora vor apărea imediat acolo. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începutul operației militare speciale din Ucraina a fost catastrofal pentru armata rusă, care a suferit pierderi masive de personal și tehnică militară. Acest lucru s-a datorat mai multor motive, dar cel mai important dintre ele se referă la tactica greșită aleasă de comandanții militari ruși, cel mai probabil la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

Mai mulți experți militari, inclusiv americani, au semnalat faptul că Rusia a început ostilitățile “cu o mână legată la spate” sau că “s-a purtat cu mănuși” la începutul conflictului. În principiu, trupele ruse au evitat distrugerile de infrastructură sau provocarea de pierderi umane importante în rândul adversarului. Ca urmare, în locul unor lovituri masive cu rachete și artilerie asupra fortificațiilor armatei ucrainene și a țintelor vitale din punct de vedere strategic, s-a preferat angajarea în lupta directă cu tancurile și forțele terestre. Drept dovadă, cele mai importante centre de luare a deciziilor militare, respectiv Ministerul Apărării și Statul Major General al Forțelor Armate nu au fost lovite nici în prezent, iar comandantul suprem al armatei, președintele Volodimir Zelensky, se plimbă încă liber pe linia frontului.

Această strategie perdantă a fost schimbată de către trupele ruse, de nevoie, în ultima perioadă. Noile ordine venite de la Moscova nu mai au în vedere protejarea militarilor ucraineni sau a unor obiective de infrastructură, ci distrugerea completă a acestora. În consecință, în ultimele săptămâni, în luptele din Donbas a fost crescută implicarea Trupelor de Artilerie și Rachete, care lovesc ritmic pozițiile adversarului. Coroborate cu loviturile Aviației, acestea vor înclina balanța în favoarea trupelor ruse, indiferent de sprijinul extern acordat Ucrainei.

Așadar, problema stabilirii învingătorului este una de timp. Iar timpul se pare că lucrează în favoarea Rusiei, așa cum președintele Zelensky însuși a recunoscut în aceste zile. 

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s