Rusia susține că un atac cu rachete Kalibr în Regiunea Dnepropetrovsk a ucis peste 50 de generali și ofițeri ai armatei ucrainene

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat că, pe 19.06.2022, în urma unui atac cu rachete de croazieră Kalibr asupra unui punct de comandă al armatei ucrainene din Regiunea Denpropetrovsk, au fost uciși peste 50 de generali și ofițeri din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Sâmbătă, 18 iunie, la ora 12.30, mai multe rachete de croazieră de mare precizie cu bazare navală de tip Kalibr au lovit un punct de comandă al trupelor ucrainene, în apropierea satului Shirokaya Dacha din Regiunea Dnepropetrovsk, în momentul în care se desfășura o ședință de lucru cu personalul de comandă din cadrul grupării de forțe operativ-strategice Alexandria”, a menționat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de agențiile de presă ruse Interfax și Tass.

Potrivit precizărilor acestuia, în urma atacului, au fost uciși peste 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei, între care se aflau reprezentanți ai Statului Major General, Comandamentului Grupării de trupe Kakhovka și a unor mari unități din cadrul Trupelor de Desant-Asalt, care acționează pe direcțiile Zaporozhye și Nikolaev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ulterior, reprezentanții Ministerului rus la Apărării au prezentat un material video, din care rezultă că o fregată a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a lansat o salvă de patru rachete de croazieră Kalibr. Două dintre acestea se pare că au lovit punctul de comandă din Regiunea Dnepropetrovsk, iar alte două au distrus zece obuziere M777, cu calibrul de 155 de milimetri, și până la 20 de vehicule de luptă blindate, aflate pe teritoriul fabricii de transformatoare din Nikolaev. Potrivit reprezentanților ruși, armele și echipamentele erau pregătite pentru transportul către linia de contact.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s