Zile grele pentru armata ucraineană: Trupele ruse continuă tirurile cu rachete din toate părțile

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a susținut, pe 19.06.2022, un briefing în care a prezentat detalii despre acțiunile din ultimele zile desfășurate în cadrul operației militare speciale din Ucraina.

Potrivit precizărilor sale, Forțele Armate ale Federației Ruse continuă să execute atacuri asupra unor obiective de infrastructură militară ale Ucrainei.

Astfel, pe 18 iunie, la ora 12.30, cu ajutorul unor rachete Kalibr lansate din acvatoriul Mării Negre a fost distrus un punct de comandă al armatei ucrainene din localitatea Shirokaya Dacha din Regiunea Dnepropetrovsk. Atacul a survenit în timpul desfășurării unei consfătuiri a personalului de comandă aparținând grupării operativ-strategice Alexandria.

Bilanțul atacului arată că, dintr-o dată, au fost uciși zeci de comandanți ucraineni de la diverse niveluri de conducere. Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 50 de generali și ofițeri, inclusiv reprezentanți ai Statului Major General, Comandamentului grupării de trupe Kakhova, Trupelor de Desant-Asalt, precum și ai diverselor mari unități și unități militare, care acționează pe direcțiile Nikolaev și Zaporozhye. Este vorba despre un atac serios la adresa conducerii armatei ucrainene.

În afară de aceasta, la ora 20.20, cu rachete de croazieră Kalibr au fost distruse 10 obuziere M777, cu calibrul de 155 de milimetri, precum și 20 de unități de tehnică blindată, aflate pe teritoriul uzinei de transformatoare din Nikolaev, care au fost furnizate Ucrainei de către partenerii occidentali în ultima decadă.

Raportul reprezentantului Ministerului rus al Apărării mai precizează că unități ale Miliției Populare din Republica Populară Lugansk, sprijinite de militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse, continuă cu succes ofensiva în direcția Severodonețk. Satul Metelkino, o suburbie a orașului Severodonețk, a fost preluat sub controlul trupelor aliate. Totodată, un pluton aparținând Companiei 1 a Batalionului 1 din cadrul Brigăzii 57 Infanterie Moto a Forțelor Armate ale Ucrainei și-a abandonat pozițiile de lângă Lisichansk, a părăsit echipamentele și a plecat din regiune.

La ora 19.20, aeronave ale Aviației cu rază lungă de acțiune au lovit cu rachete aer-sol locul de descărcare al unui eșalon de personal și diverse echipamente aparținând Batalionului 1 al Brigăzii 14 Infanterie Moto a Forțelor Armate ale Ucrainei, care a sosit în gara Gubinikha din Regiunea Dnepropetrovsk din orașul Vladimir-Volynsky, pentru a participa la ostilități. Drept urmare, peste 100 de militari ucraineni au fost uciși, iar peste 30 de vehicule blindate au fost distruse.

Ulterior, pe 19 iunie, la ora 02.05, în apropierea orașului Selidovo din Regiunea Donețk, au fost lovite personalul și echipamentele Brigăzii 56 Infanterie Moto a Forțelor Armate ale Ucrainei. Ca urmare, aproximativ 200 de militari au fost uciși, inclusiv mercenari străini, iar două lansatoare multiple de proiectile reactive de tip Grad și 10 mașini de luptă ale infanteriei și vehicule blindate pentru transportul trupelor au fost distruse.

Avioane ale Aviației Operativ-Tactice și elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre au distrus patru depozite de rachete și artilerie în apropierea localităților Maksimilyanovka, Avdeevka, Zelenoe Pole și Georgievka din Regiunea Donețk, precum și un sistem de apărare antiaeriană Buk-M1 lângă Seversk, în Regiunea Lugansk.

În acest interval, Trupele de Rachete și Artilerie au distrus 22 de puncte de comandă, 123 de locuri de concentrare a personalului și tehnicii militare, precum și 48 de poziții de artilerie. O rachetă din familia Iskander a distrus două lansatoare multiple de proiectile reactive de tip Uragan, care erau amplasate pe teritoriul Uzinei de reparații pentru tancuri din Harkov.

În cadrul luptei contrabaterie, pe direcția Donețk, au fost lovite șapte baterii de lansatoare multiple de proiectile reactive de tip Grad și o baterie de artilerie cu tunuri. Unul dintre militarii capturați ai Brigăzii 22 Infanterie Moto a Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că, în ultimele 10 zile, în unitățile de artilerie care acționează pe direcția Harkov, pierderile s-au ridicat la 380 de militari, din care 90 și-au pierdut viața.

În ultimele 24 de ore, Trupele de Apărare Antiaeriană au doborât un avion de asalt de tip Su-25 în apropiere de Chervonnaya Dolina din Regiunea Nikolaev, precum și opt drone în zonele localităților Zavody, Chervoniy Shakhtar, Dementievka și Globokoe din Regiunea Harkov, Krinitsa din Regiunea Herson, Popasna din Regiunea Lugansk și lângă Insula Șerpilor din Regiunea Odesa. De asemenea, au interceptat trei rachete Tochka-U lângă Novozvanovka și Novoaleksandrovka din Regiunea Lukansk, precum și două proiectile lansate de complexele Uragan în apropierea satelor Bolshie Prokhody din Regiunea Harkov și Chervonnaya Dolina din Regiunea Nikolaev.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: În pofida sprijinului masiv primit din Occident, Ucraina începe să piardă teren în confruntarea cu Forțele Armate ale Federației Ruse. Superioritatea aeriană, precum și cea a Trupelor de Rachete și Artilerie ale Rusiei încep să se simtă pe front, acolo unde pierderile din ultima perioadă ale armatei ucrainene sunt insurmontabile.

Probabil, în zilele și săptămânile următoare, trupele ruse, în cooperare cu cele ale Republicilor Populare Donețk și Lugansk vor reuși eliberarea integrală a teritoriilor celor două republici autoproclamate din Donbas, precum și a Regiunii Zaporozhye. În paralel cu reorientarea eforturilor principale către Regiunile Nikolaev și Odesa, vor continua atacurile asupra Regiunii Harkov.

Surse: tass.ru, militarynews.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s