Două submarine nucleare ale Flotei ruse de Nord au lansat rachete de croazieră în Marea Barents

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 20.06.2022, că submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) și Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey) au executat un atac cu rachete de croazieră Kalibr și Granit asupra unei grupări navale a adversarului convențional în Marea Barents. (Video)

“Submarinele nucleare ale Flotei de Nord au executat un atac cu rachete de croazieră asupra unei grupări navale a adversarului convențional în Marea Barents. Lansările de rachete Kalibr și Granit au fost efectuate asupra unei poziții-țintă complexe, care a imitat o grupare navală de desant a adversarului, aflată la o distanță de aproximativ 200 de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

După cum rezultă din comunicatul de presă, tragerile au fost executate de submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) și Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey).

Trebuie remarcat faptul că, echipajele submarinelor cu propulsie nucleară au executat trageri comune, a căror caracteristică principală a constat în lovirea simultană a unei ținte cu diverse tipuri de rachete de croazieră, care au viteze și caracteristici de zbor diferite.

“Conform datelor de control obiectiv, lansările de rachete au fost efectuate cu succes. Rachetele și-au confirmat caracteristicile, demonstrând o fiabilitate ridicată”, au menționat reprezentanții Flotei de Nord.

Raionul în care au fost executate tragerile a fost închis pentru navigația civilă și pentru zborurile aviației. Închiderea acestuia a fost asigurată de nave de luptă și auxiliare aparținând Flotilei Kola a forțelor întrunite. Lansările de rachete s-au efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în cadrul activităților de control la începerea perioadei de instrucție de vară.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s