În Cecenia, a început formarea a încă patru batalioane pentru participarea la acțiuni de luptă în Ucraina

Foto

Liderul cecen, Ramzan Kadyrov, a anunțat, pe 26.06.2022, că, în Republica Cecenă, a început formarea unor noi batalioane pentru participarea la operațiunea militară specială din Ucraina. Potrivit precizărilor acestuia, noile unități vor intra în compunerea trupelor Ministerului rus al Apărării.

După cum a declarat Kadyrov, noile batalioane nu vor mai include voluntari din toată țara, ci vor fi formate exclusiv din cetățeni ai republicii. În același timp, acestea nu vor mai face parte din Garda Națională (Rosgvardia), ci vor fi incluse în compunerea trupelor Ministerului rus al Apărării. În total, este planificată crearea a patru batalioane, sub denumirea comună de Akhmat, la care vor fi adăugate punctele cardinale, adică Nord-Akhmat, Sud-Akhmat, Vest-Akhmat și Est-Akhmat. Decizia de formare a noilor unități a fost luată pe fondul creșterii numărului celor care doresc să meargă în Ucraina.

Ramzan Kadyrov a menționat faptul că locurile de formare, coordonare și antrenament pentru două dintre batalioanele care vor fi constituite pe teritoriul republicii au fost deja stabilite, urmând ca bazele pentru alte două batalioane să fie dislocate la Khankala.

“Prieteni, foarte curând, patru batalioane militare: Nord-Akhmat, Sud-Akhmat, Vest-Akhmat și Est-Akhmat vor fi formate în Republica Cecenă. Contingentele militare vor include exclusiv bărbați ceceni. Dorința de a forma noi batalioane cu personal complet echipat este cauzată de o stare de spirit extrem de patriotică în rândul tinerilor din regiune. Numărul de oameni dispuși să apere Patria crește exponențial”, a scris Kadyrov pe canalul său de Telegram.

În prezent, mai multe unități din Cecenia participă la acțiuni în cadrul operației militare speciale din Ucraina. Acestea au luat parte la operațiuni de luptă în Mariupol și Volovakha, iar acum se află în Severodonețk și Lusichansk. În plus, în republică s-au format mai multe detașamente de voluntari, care au ajuns în regiune din toată Rusia. Formarea și coordonarea unităților se realizează la Centrul de Instrucție al Trupelor cu Destinație Specială (Spetsnaz) din Gudermes. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Cecenia este dislocată Divizia 42 Infanterie Moto a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz din cadrul Regiunii Militare Sud. Marea unitate a fost formată în perioada 2016-2017, pe baza brigăzilor 8, 17 și 18 infanterie moto. Unitățile din compunerea diviziei sunt dislocate în localitățile Khankala, Kalinovskaya, Shaly și Borzoi. Forțele principale ale diviziei sunt reprezentate de trei regimente de infanterie moto (291, 70 și 71), precum și de un batalion de tancuri.

Probabil, cele patru batalioane ce vor fi înființate în republică vor face parte din Divizia 42 Infanterie Moto, urmând să fie constituite în localitățile în care se află deja structuri ale acesteia.

Plasarea unităților cecene sub autoritatea Ministerului rus al Apărării va permite atât asigurarea controlului și conducerii centralizate a acestora, dar și dotarea și echiparea cu mijloace standard aflate în înzestrarea trupelor ruse.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s