Lovitură de teatru: Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor și ridică blocada exporturilor de produse agricole din porturile ucrainene

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat că pe 30.06.2022, armata rusă și-a încheiat misiunea pe Insula Șerpilor, retrăgându-și garnizoana de pe aceasta.

El a menționat că retragerea garnizoanei de către Forțele Armate ale Federației Ruse reprezintă un gest de bunăvoință.

“Astfel, demonstrăm comunității internaționale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Konashenkov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a subliniat că decizia de retragere a garnizoanei de pe Insula Șerpilor nu va mai oferi părții ucrainene un motiv să speculeze pe tema crizei alimentare, afirmând că exportul de cereale nu este posibil din cauza controlului Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre.

“Acum, cuvântul va aparține părții ucrainene, care încă nu intenționează să curețe coasta Mării Negre de lângă țărmurile sale, inclusiv apele portuare”, a concluzionat Konashenkov.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s