Ministrul ucrainean al apărării: Toate dronele Bayraktar produse de societatea Baykar din Turcia vor fi direcționate către Ucraina

foto

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a anunțat recent (pe 28.06.2022) că societatea Baykar din Turcia își va pune la dispoziție toate capacitățile de producție pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Reznikov a precizat că, după ce a livrat Ucrainei 50 de drone de tip Bayraktar TB2 de la începutul invaziei rusești (la sfârșitul lunii februarie), compania turcească urmează să-și dedice toate energiile pentru a îndeplini solicitările Ucrainei pentru alte câteva zeci de drone.

Anunțul ministrului ucrainean al apărării a venit la numai o zi după ce reprezentanții companiei Baykar au declarat că vor dona Ucrainei trei drone de cercetare și atac de tip Bayraktar TB2, care au fost finanțate printr-o strângere publică de fonduri, pe lângă o altă dronă de acest tip, care a fost achiziționată de Lituania în numele Ucrainei.

În același timp, Reznikov a menționat că Ucraina și Turcia vor continua să lucreze la construirea unei fabrici comune cu Baykar pe teritoriul ucrainean, în baza unui acord încheiat înainte de invazia rusă.

“Acestea sunt planuri pe termen mediu. Deocamdată este vorba doar despre o altă comandă pentru câteva zeci de drone”, a precizat Reznikov, adăugând că un nou lot de drone Bayraktar este așteptat să sosească în Ucraina la jumătatea lunii iulie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Foarte probabil că societatea producătoare din Turcia livrează deja de mai mult timp toată producția de drone Bayraktar TB2 către Ucraina.

Înainte de începerea invaziei rusești, pe 24 februarie, Forțele Armate ale Ucrainei dispuneau de 36 de drone de cercetare și atac de tip Bayraktar TB2, împărțite între Forțele Aeriene și Forțele Navale. Adăugând la acestea cele 50 de drone primite între timp, rezultă faptul că militarii ucraineni au folosit împotriva rușilor 86 de drone de producție turcească.

Din calculele efectuate de partea rusă rezultă că, până la sfârșitul lunii iunie, toate aceste drone au fost distruse, fie în zbor, fie la sol, în urma unor lovituri cu rachete ale militarilor ruși.

Evident că noile drone turcești le vor crea noi probleme militarilor ruși, în special în zona Mării Negre, unde acestea s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Ținând cont de acest lucru, nu este exclus ca în relațiile dintre Rusia și Turcia să apară noi tensiuni din cauza livrărilor permanente de drone către Ucraina.

Sursa: janes.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s