Rușii se antrenează pentru apărarea Podului Crimeea. Explozii puternice au fost auzite în zona orașului Kerci

foto

Primarul localității Kerci din estul Peninsulei Crimeea, Sviatoslav Brusakov, a anunțat pe canalul său de Telegram că, pe 12.07.2022, în zonă a fost executat un antrenament de apărare antiaeriană cu trageri de luptă.

“Exploziile puternice care s-au auzit astăzi peste oraș sunt rezultatul tragerilor de antrenament ale sistemelor de apărare antiaeriană. Antrenamentul s-a desfășurat în condiții normale. Echipajele de luptă au dat dovadă de pricepere în protejarea obiectivelor importante din punct de vedere strategic”, a scris Brusakov pe canalul său de Telegram, îndemnând cetățenii să-și păstreze calmul.

Anterior, pe 01 iulie, structurile de forță din Crimeea au desfășurat alte exerciții în raionul podului peste Strâmtoarea Kerci, presa semnalând la acea vreme coloane largi de fum în regiune. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Podul Crimeea dispune de o apărare antiaeriană stratificată, care include sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă, medie și scurtă de acțiune. În zona localității Kerci sunt dislocate un divizion de rachete antiaeriene S-400, o baterie de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, precum și mai multe complexe de rachete de tip Tor și Buk, destinate protejării podului peste Strâmtoarea Kerci.

Pe lângă mijloacele de apărare antiaeriană, structurile de forță din peninsulă folosesc pentru apărarea podului și alte mijloace, precum ținte false sau perdele de aerosoli.

Oficialii ruși se tem de amenințările reprezentanților ucraineni, care au afirmat în mai multe rânduri că vor lovi podul care face legătura între Peninsula Crimeea și Rusia continentală atunci când vor dispune de mijloacele necesare în acest scop. Având în vedere faptul că statele occidentale și în special SUA au început să livreze Ucrainei sisteme de rachete cu rază din ce în ce mai lungă de acțiune, nu este exclus ca armata ucraineană să încerce să pună în practică declarațiile făcute anterior.

Teoretic, Podul Crimeea ar trebui să reprezinte o țintă intangibilă pentru forțele ucrainene, chiar în pofida noilor armamente primite din Occident. Practic însă, evenimentele petrecute în zona Mării Negre în timpul conflictului dintre Rusia și Ucraina arată faptul că orice este posibil.

Probabil, acesta este și motivul pentru care partea rusă se antrenează intens pentru apărarea Podului Crimeea, a cărui distrugere ar face uitată chiar și scufundarea crucișătorului Moscova în Marea Neagră.

Surse: militarynews.ru, vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s