Rușii susțin că au distrus deja patru lansatoare de rachete americane HIMARS folosite de militarii ucraineni

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat, pe 22.07.2022, că, în perioada 05-20 iulie, Forțele Armate ale Federației Ruse au distrus cu arme de mare precizie patru instalații de lansare și o mașină de transport și reîncărcare aparținând lansatoarelor multiple de proiectile reactive de tip HIMARS.

“În perioada 05-20 iulie, au fost distruse cu ajutorul armelor de precizie cu bazare terestră și aeriană patru instalații de lansare și o mașină de transport și reîncărcare aparținând lansatoarelor multiple de proiectile reactive (MLRS) de tip HIMARS produse în SUA și predate Ucrainei”, a menționat Konashenkov, citat de agenția de presă Tass.

Potrivit precizărilor reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, două instalații de lansare au fost distruse în zona Malotaranovka, o altă instalație de lansare și o mașină de transport și reîncărcare în Krasnoarmeysk, iar cea de-a patra instalație de lansare la est de Konstantinovka, în Republica Populară Donbas. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentagonul a anunțat recent că numărul total de MLRS HIMARS transferate în Ucraina va fi de 20 de unități. Acestea întrebuințează proiectile cu o bătaie de 80 de kilometri.

Deocamdată, atât reprezentanții ucraineni, cât și cei americani, susțin că toate complexele HIMARS livrate Ucrainei sunt intacte, dezmințind astfel informațiile prezentate de partea rusă, pe care le consideră ca făcând parte din propaganda Moscovei.

În acest fel, este contracarată poziția oficialilor ruși, care se consideră primul stat din lume care a reușit să distrugă în acțiuni de luptă un MLRS HIMARS. Astfel, ar fi spulberat un mit privind invincibilitatea complexelor americane, care, în cele din urmă, se vor dovedi arme normale, ca oricare altele. 

Sursa: tass.ru.

Un gând despre “Rușii susțin că au distrus deja patru lansatoare de rachete americane HIMARS folosite de militarii ucraineni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s