Rușii au lovit pentru prima dată infrastructura Regiunii Kirovograd, întrebuințând 8 rachete Kalibr și 5 rachete H-22

foto

Șeful administrației Regiunii Kirovograd din Ucraina, Andriy Rajkovych, a informat, pe 23.07.2022, pe canalul său de Telegram că în zona Kropyvnytskyi (așa cum a fost denumit orașul Kirovograd începând din 2016) a fost executat un puternic atac cu rachete de croazieră rusești.

Potrivit precizărilor acestuia, rachetele rusești au lovit aerodromul Kanatovo și instalația Ukrzaliznytsia aparținând Căilor Ferate Ucrainene. În total, au fost folosite 8 rachete de croazieră de tip Kalibr, precum și cinci rachete H-22.

După cum a menționat șeful administrației Regiunii Kirovograd există pierderi în rândul forțelor ucrainene, iar echipele de urgență din zonă lucrează la fața locului. De asemenea, unul dintre cartierele orașului Kropyvnytskyi a rămas fără curent electric.

Din declarațiile autorităților locale ucrainene rezultă faptul că este pentru prima dată de la începerea ostilităților când militarii ruși lovesc infrastructura Regiunii Kirovograd.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rachetele de croazieră de tip Kalibr au fost lansate cu certitudine din Marea Neagră. Ținând cont de numărul rachetelor folosite, cel mai probabil atacul a fost efectuat cu ajutorul unei nave de suprafață (fregată sau navă mică purtătoare de rachete). În ceea ce privește rachetele H-52, se pare că acestea au fost lansate de două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Lovirea în premieră a unei regiuni din zona centrală a Ucrainei, la numai o zi de la încheierea acordurilor de la Istanbul, indică faptul că, pentru lunile următoare, trupele ruse participante la operația militară specială își vor schimba prioritățile și se vor reorienta din sud către centrul și nordul teritoriului ucrainean. Astfel, Regiunile Nikolav și Odesa vor fi lăsate pentru o nouă etapă a acțiunilor ofensive, care, probabil va începe în perioada octombrie-noiembrie 2022. Până atunci, militarii ruși se vor concentra pe Republica Populară Donețk și Regiunile Harkov și Zaporozhye, urmând ca ulterior să avanseze din nou spre capitala Ucrainei, Kiev.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s