Trupele ruse din Ucraina pregătesc trecerea la o nouă etapă de acțiuni ofensive. Direcțiile vizate: Harkov, Zaporozhye și Nikolaev

foto

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Izvestia și publicat în ediția din 25.07.2022, expertul militar rus Vladislav Shurygin a declarat că ultimele atacuri executate de Forțele Armate ale Federației Ruse asupra infrastructurii ucrainene fac parte din pregătirea unei noi etape a operațiunii militare speciale.

Shurygin a remarcat faptul că în weekend, trupele ruse au executat o serie de lovituri puternice cu arme de înaltă precizie asupra unor obiective de infrastructură militară din Ucraina. Atacurile au implicat avioane aparținând Forțelor Aerocosmice, nave ale Forțele Navale și mijloace din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie ale Forțelor Terestre.

“Încă asistăm la o pauză operațională, dar, în curând, această imagine se va schimba. Acest lucru este evidențiat și de faptul că, săptămâna trecută, ministrul rus al apărării a vizitat posturile de comandă ale tuturor grupărilor de trupe implicate în operațiunea militară specială”, a precizat Vladislav Shurygin.

Pe de altă parte, acesta a semnalat că formarea și intruirea unor noi unități militare rusești se apropie de sfârșit.

“Zilele trecute, de exemplu, au existat vești privind finalizarea coordonării în luptă a brigăzii Odesa. Am auzit, de asemenea, despre crearea unor noi batalioane republicane, dar și despre apariția unor noi unități ale companiilor militare private”, a spus expertul rus.

În opinia sa, acum, toată lumea se așteaptă să înceapă o serie de evenimente, care au fost sugerate de mai mult timp.

“Așteptăm să înceapă ofensiva. Aceasta va fi dusă, cel mai probabil, pe trei direcții: Nikolaev, Harkov și Zaporozhye. Dar, mai întâi, trebuie finalizată eliberarea teritoriului Republicii Populare Donețk. Este vorba despre operațiuni în zonele Slavyansk, Kramatorsk și Konstantinovka”, a concluzionat interlocutorul Izevstia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pauza operațională a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei durează din 04 iulie, când ministrul apărării, Serghei Șoigu, a anunțat preluarea controlului integral asupra teritoriului Republicii Populare Lugansk.

Perioada care a trecut a fost folosită de partea rusă pentru transferuri noi de tehnică militară, înlocuirea unor unități, dar și distrugerea unor obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei.  

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s