Rușii continuă să lovească ținte din Regiunea Odesa. Aviația rusă a lansat 13 rachete asupra unor obiective din zona Zatoka

foto

În cadrul unui briefing desfășurat la Ukraine Media Center din Kiev, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ihnat, a declarat că, pe 26.07.2022, avioane rusești au lansat 13 rachete aer-sol asupra unor ținte din zona Zatoha din Regiunea Odesa.

“Conform informațiilor noastre, marți dimineață, în jurul orei 04.30, trei avioane de vânătoare rusești de tip Su-35 și Su-30, care au decolat de la Baza Aeriană Akhtubinsk, au evoluat deasupra Mării Negre și au lansat cinci rachete H-59 asupra unor obiective din Regiunea Odesa, în special din zona Zatoka”, a menționat Ihnat, citat de agenția de presă Ukrinform.

Potrivit precizărilor acestuia, ulterior, în jurul orei 05.00, zece bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 din cadrul Bazei Aeriene Shaykovka au zburat în zona Mării Negre, de unde au lansat opt rachete H-22.

Între țintele vizate s-au aflat obiective din zona de coastă a Regiunii Odesa.

Din datele preliminare rezultă faptul că, în urma atacurilor aeriene rusești, nu au fost înregistrate victime. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că, între țintele vizate de aviația rusă se află și podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, situat la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului. Acesta a mai fost lovit anterior cu rachete de croazieră Kalibr, însă, ținând cont de importanța sa strategică, reprezentanții ucraineni lucrează permanent la refacerea acestuia.

Prin distrugerea podului din Zatoka, Regiunea Odesa este împărțită practic în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre.

Podul este o facilitate importantă de transport și infrastructură, fiind singura rută ce trece pe teritoriul Ucrainei și de-a lungul căreia se poate ajunge de la Odesa la Belgorod-Dnestrovsky, Reni, Izmail, Kilya, Bolgrad și alte așezări din Basarabia de Sud.

Surse: ukrinform.net, interfax.com.ua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s