Cu majoritatea trupelor angrenate în conflictul din Ucraina, Rusia pregătește în Extremul Orient cel mai mare exercițiu din acest an

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 26.07.2022, că exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022 va fi executat în Regiunea Militară Est, în perioada 30 august – 05 septembrie.

“Sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, în perioada 30 august – 05 septembrie, cu trupele Regiunii Militare Est va fi executat exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, în timpul exercițiului vor fi rezolvate probleme privind întrebuințarea grupărilor de trupe în vederea asigurării securității militare în regiunea estică a Federației Ruse. La exercițiu, pe lângă trupele Regiunii Militare Est, vor participa militari din cadrul Trupelor de Desant Aerian, Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației militare de transport, precum și contingente din alte state.

“Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura în poligoanele Bidzansky, Burduny, Anna Bukhta, Goryachiye Klyuchi, Knyaz-Volkonsky, Litovko, Lagunoye, Mukhor-Kondui, Novoselsky, Sergeevsky, Telemba, Uspenovsky și Tsugol din Regiunea Militară Est”, au menționat reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod tradițional, în fiecare an, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară câte un exercițiu de amploare, la nivel strategic, în câte o regiune militară. Acestea sunt denumite după Regiunile Militare, respectiv Vest, Sud, Centru și Est.

Ultima ediție a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic a fost Vest-2021, desfășurat în cooperare cu Republica Belarus, în perioada 10-16 septembrie.

Cel mai mare exercițiu de acest tip a fost Est-2018, la care au participat aproximativ 300.000 de militari.

Exercițiul din acest an se va desfășura în condiții deosebite, ținând cont de faptul că trupele Regiunii Militare Est participă la invazia militară din Ucraina. Acestea au fost alertate începând din 14 ianuarie 2022, în scopul desfășurării unei verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă. Majoritatea trupelor au fost dislocate ulterior în Republica Belarus, unde, în perioada 10-20 februarie, a fost executat exercițiul comun Allied Resolve-2022.

Pe 24 februarie, trupele Regiunii Militare Est au pătruns în nordul Ucrainei, venind de pe teritoriul Republicii Belarus, pentru a lua parte la operația militară specială declanșată de partea rusă. Probabil că, o parte din aceste trupe se află încă fie pe teritoriul ucrainean, fie în Republica Belarus. 

 În aceste condiții se poate aprecia că exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022 va avea o avengură mult mai mică, insistându-se pe partea teoretică a acestuia, desfășurată pe hărți și calculatoare.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s