Pericolul minelor la gurile Dunării: O navă ucraineană a explodat la ieșirea de pe Canalul Bâstroe în Marea Neagră

foto

Potrivit Ukrainian Shipping Magazine, în seara zilei de 28.07.2022, nava hidrografică ucraineană Shlyahovik, care aparține Hidrografiei de Stat, a explodat în urma coliziunii cu o mină marină, într-un raion maritim situat la ieșirea de pe Canalul Bâstroe în Marea Neagră.

După cum au informat reprezentanții ucraineni, nava a fost avariată, dar a rămas pe linia de plutire. Deocamdată nu au fost anunțate victime.

Nava se află în continuare în zona digului de la intrarea pe Canalul Bâstroe dinspre Marea Neagră, unde este evaluată de către salvatori.

Sursa menționează faptul că estuarul care leagă Kiliya de Marea Neagră printr-un canal navigabil a fost redeschis flotei comerciale abia pe 10 iulie, după ce Rusia a decis să-și retragă militarii de pe Insula Șerpilor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Minele marine aflate în derivă în Marea Neagră reprezintă încă un pericol pentru navigație și ar putea complica problema coridorului pentru exportul cerealelor ucrainene din porturile de la Marea Neagră, care este în curs de soluționare cu implicarea Turciei, Ucrainei, Rusiei și ONU.

Minele marine au fost amplasate în zonele porturilor de la Marea Neagră de către militarii Ucraineni, pentru a preveni debarcarea desantului maritim al Flotei ruse din Marea Neagră.

Ținând cont de vechimea acestora, legăturile dintre mine au fost rupte de valuri și curenții maritimi, iar acestea au început să se deplaseze în interiorul Mării Negre, ajungând chiar până în zona Strâmtorii Bosfor.

Surse: vz.ru, usm.media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s