Serghei Șoigu – bilanț triumfalist privind distrugerea armelor occidentale livrate Ucrainei. Nimic despre pierderile colosale provocate de acestea

foto

În cadrul unei consfătuiri desfășurate în cadrul Centrului Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse din Moscova, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu a subliniat, pe 02.08.2022, pierderile semnificative suferite de regimul ucrainean în ceea ce privește armele primite din Occident.

Potrivit declarațiilor sale, până în prezent, armata ucraineană a pierdut 33 de obuziere M777 și șase lansatoare de rachete HIMARS, în urma unor lovituri executate de trupele ruse. Ambele categorii de armamente au fost livrate Ucrainei de către SUA.

De asemenea, Serghei Șoigu a remarcat că numai în ultimele câteva săptămâni, forțele ucrainene au pierdut aproape 400 de lansatoare portabile de rachete antitanc Javelin și NLAW, precum și 125 de lansatoare de rachete antiaeriene Stinger.

În același timp, din cauza atacurilor rusești asupra unor depozite de armamente, militarii ucraineni au pierdut peste 200 de rachete pentru instalațiile de lansare universale HIMARS. Acestea se aflau, în special, în depozite din Regiunile Nikolaev și Harkov.

Ministrul rus al apărării a vorbit și despre faptul că, în cadrul operațiunii militare speciale din Ucraina, au fost distruse cinci instalații de lansare ale sistemelor de rachete antinavă Harpoon și mai multe rachete destinate acestora. Ultimul caz de acest tip a fost înregistrat cu numai câteva zile în urmă, când a fost executat un atac cu arme de mare precizie asupra unui depozit al Forțelor Armate ale Ucrainei din Odesa.

În încheiere, Serghei Șoigu a menționat că armele occidentale furnizate Ucrainei reprezintă un pericol suplimentar pentru regiune. Motivul este reprezentat de faptul că, în multe cazuri, armele primite de militarii ucraineni din statele membre NATO ajung pe piața neagră. Aceștia încearcă să vândă tot ce se poate comercializa, de la veste antiglonț și diverse muniții, până la mitraliere și lansatoare portabile de rachete antiaeriene. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ca de obicei, reprezentanții ruși fac referiri numai la “partea plină a paharului”. Poate că cifrele prezentate de ministrul rus al apărării sunt corecte, deși nimeni nu poate să le verifice, însă acesta nu spune nimic despre pierderile proprii, adică despre pagubele produse infrastructurii din republicile separatiste din Donbas și din unele regiuni precum Herson sau Zaporozhye, precum și tehnicii din dotarea militarilor ruși.

În același timp, trebuie precizat faptul că, în ultima perioadă, trupele ucrainene au reușit să lovească cu ajutorul lansatoarelor de rachete HIMARS un număr important de depozite de muniții aparținând trupelor ruse, provocând pierderi importante potențialului ofensiv al acestora.

Din cauza armelor grele livrate militarilor ucraineni din țările occidentale, trupele ruse sunt ținute pe loc, aflându-se într-o pauză operațională de aproape o lună de zile. În fond, acestea sunt nevoite să învețe din mers cum să contracareze lansatoarele de rachete din statele membre NATO.  

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s