Efectul Rusiei multinaționale: Serviciile de informații occidentale au dificultăți în descifrarea mesajelor radio ale armatei ruse

foto

Într-un material publicat pe 06.08.2022, portalul rusesc topwar.ru semnalează problemele create pentru inamic pe frontul din Ucraina de factorul multinațional al Federației Ruse.

Sursa precizează faptul că unitățile rusești includ personal militar și voluntari din anumite entități constitutive ale Rusiei, de exemplu, detașamente din Buriatia, Tuva, Daghesta sau Iakutia. Astfel, în unele cazuri, schimbul de mesaje radio între luptătorii unor astfel de unități se realizează în limba lor maternă.

Dificultatea în acest caz pentru adversar constă în faptul că, în prima linie, acesta nu dispune de specialiști care ar putea cunoaște (înțelege) limbile naționale ale Rusiei, cel puțin unele dintre ele.

Potrivit topwar.ru, CIA a recrutat în ultimii ani personal cu cunoștințe de limbă rusă și ucraineană. Însă, serviciul american de informații nu a ținut cont de faptul că Rusia este o țară multinațională, în care există 14 grupuri lingvistice și unde sunt folosite peste 250 de limbi.

În consecință, informațiile primite de pe front arată faptul că adversarii Rusiei nu numai că întâmpină dificultăți în descifrarea datelor obținute prin interceptare radio de la unitățile ruse individuale, dar cel mai adesea nu înțeleg în ce limbă sunt mesajele radio.

Agențiile de informații americane și britanice, care sunt angajate în monitorizarea traficului radio din zona operației militare speciale a Rusiei și transferul de date către Forțele Armate ale Ucrainei, se confruntă cu faptul că nu au specialiști care să descifreze mesajele radio într-un timp scurt.

Deși, la prima vedere, s-ar putea crede că acest lucru este unul minor, în anumite cazuri, se poate dovedi decisiv în evoluția ostilităților.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s