Surse arabe vorbesc despre sosirea iminentă în Iran a 18 avioane de vânătoare rusești de tip Su-35

foto

În ultimele zile, mai multe surse de informații în limba arabă au anunțat că, în timpul vizitei efectuate de președintele rus, Vladimir Putin, în Iran, pe 19 iulie, a fost încheiat un contract pentru achiziționarea de către Forțele Aeriene iraniene a 18 avioane de vânătoare multirol de tip Su-35 fabricate în Rusia.

Este vorba despre aeronavele care au fost produse de Întreprinderea de aviație Y.A. Gagarin din Extremul Orient al Federației Ruse pentru Forțele Aeriene egiptene, dar care, din diverse motive, au fost refuzate de oficialii de la Cairo.

Trebuie menționat faptul că, deocamdată, reprezentanții Rusiei și Iranului nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceste informații. Cu toate acestea, mass-media arabă și utilizatorii rețelelor de socializare sunt convinși că Iranul va primi avioanele menționate din Federația Rusă în viitorul apropiat.

foto 1

Anterior, pe 03 august, Institutul american pentru studierea războiului (ISW) a informat, citând surse proprii, că 46 de drone iraniene se află deja în Rusia. De asemenea, potrivit acestuia, Teheranul și-a trimis piloții și tehnicienii să se antreneze pentru utilizarea și întreținerea avioanelor Su-35, pe care Iranul le va primi din Rusia în 2022.

Posibila vânzare a avioanelor de vânătoare Su-35 din Rusia în Iran a fost discutată încă de la sfârșitul anului 2021. Acum, o astfel de înțelegere ar fi extreme de benefică pentru Teheran, întrucât autoritățile israeliene amenință că vor bombarda facilități importante ale Iranului. Forțele de Apărare ale Israelului și-au îmbunătățit avioanele de luptă F-35I Adir, astfel încât să poată zbura în Iran fără realimentare în aer. Pe de altă parte, aeronavele disponibile în prezent în cadrul Forțelor Aeriene ale Iranului nu pot să reziste în fața avioanelor F-35 modernizate. Singurul avion de vânătoare aflat în prezent la vânzare pe piața mondială, care poate face față avioanelor F-35 este Su-35 rusesc. Acest lucru a fost confirmat atât de specialiști americani, cât și de experți israelieni. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2018, Federația Rusă și Egiptul au încheiat un contract privind livrarea a peste 20 de avioane de vânătoare Su-35 și de rachete pentru acestea. Realizarea contractului în valoare de aproximativ două miliarde de dolari urma să aibă loc în perioada 2020-2021. În cele din urmă, acesta a fost anulat, din cauza intervenției SUA, care au amenințat Egiptul cu impunerea de sancțiuni în cazul achiziționării avioanelor rusești.

Aeronavele destinate Egiptului au fost produse deja și se află conservate la întreprinderea din Komsomolsk pe Amur.

În ultimele zile, și oficiali ucraineni au confirmat faptul că forțele ruse au primit drone iraniene, pe care le întrebuințează deja pe teritoriul Ucrainei. Potrivit consilierului șefului oficiului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovich, Rusia va furniza Iranului avioanele Su-35 în schimbul celor 46 de drone de atac primite din Iran.

Sursa: topcor.ru.

Un gând despre “Surse arabe vorbesc despre sosirea iminentă în Iran a 18 avioane de vânătoare rusești de tip Su-35

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s