Fața nevăzută a războiului: Rusia poate dobândi în Ucraina rezerve în valoare de 12 trilioane de dolari

foto

Cotidianul american The Washington Post a informat, pe 04.08.2022, citând un studiu al analiștilor de la compania canadiană SecDesv, că, în urma operațiunii militare speciale desfășurate pe teritoriul Ucrainei, Rusia a preluat controlul asupra părții de sud-vest a țării, care dispune de rezerve minerale colosale.

Experții occidentali au calculat că în mâinile Moscovei au căzut 63% din zăcămintele de cărbune, 11% din cele de petrol, 20% din zăcămintele de gaze, 42% din cele de metal și 33% din zăcămintele de metale rare și alte minerale importante, între care și litiul. Volumul total al acestor resurse naturale este echivalent cu cel puțin 12,4 trilioane de dolari.

“Războiul din Ucraina reprezintă o luptă pentru bogăția minerală și energetică a acestei țări. Kremlinul fură din Ucraina elementele de bază ale economiei sale, respectiv resursele naturale”, se arată în articolul publicației americane.

Rusia a obținut, de asemenea, acces la zăcăminte de calcar, minereu de titan, uraniu, aur, minereu de zirconiu și stronțiu. În viitor, după integrarea acestor teritorii în Federația Rusă, Kievul poate pierde pentru totdeauna accesul la aceste bogății, care reprezintă aproape două treimi din resursele naturale ale Ucrainei.

S-a atras atenția asupra faptului că unele dintre aceste zăcăminte sunt dificil de accesat sau necesită explorare pentru a evalua eficiența recuperării lor. Rusia a obținut acces la unele dintre ele după anexarea Crimeii și formarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În general, pentru Europa de Vest, capturarea de către Rusia a tuturor acestor terenuri din Ucraina ar echivala cu un eșec tactic și va atrage consecințe negative directe pentru securitatea energetică a europenilor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Articolul din publicația americană răspunde la întrebarea dacă Rusia pierde sau câștigă în urma războiului din Ucraina. Multă lume a văzut numai pierderile înregistrate de partea rusă, cauzate de război sau de sancțiunile impuse de statele occidentale.

Iată însă că există și beneficii, care se pare că pot depăși cu multe miliarde de dolari pierderile înregistrate de Moscova.

Trebuie ținut cont de faptul că, de regulă, cine pierde războiul suportă și costurile acestuia. Probabil că, și în cazul Ucrainei se va întâmpla la fel.

Sursa: topcor.ru.

Un gând despre “Fața nevăzută a războiului: Rusia poate dobândi în Ucraina rezerve în valoare de 12 trilioane de dolari

  1. Acordurile Minsk nu prevedeau decat autonomia regiunilor asa-zis separatiste, altfel locuite majoritar de ruși.
    Dar prin Legea Educatiei sau Legea popoarelor autohtone/ indigene din Ucraina s-a crezut probabil ca rușii de acolo vor fi obligați fie sa plece, fie sa accepte deznationalizarea.
    Eroare !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s