SUA schimbă portavioanele în Marea Mediterană: Harry S. Truman va fi înlocuit de George H.W. Bush

foto

Portavionul american George H.W. Bush (CVN-77) a plecat, pe 10.08.2022, din Baza Navală Norfolk, urmând să execute primul marș de lungă durată în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a operative.

Acesta se va deplasa în Marea Mediterană, unde va înlocui portavionul Harry S. Truman, aflat în regiune de peste opt luni.

Din gruparea navală a portavionului George H.W. Bush vor face parte crucișătorul USS Leyte Gulf (CG-55) și distrugătoarele USS Delbert D. Black (DDG-119), USS Truxtun (DDG-103) și USS Farragut (DDG-99).

Harry S. Truman și gruparea navală a acestuia îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană începând din luna decembrie 2021. În acest interval, portavionul a fost trecut de două ori sub comanda NATO, fiind prima navă americană care a făcut acest lucru de la încheierea Războiului Rece. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Portavionul USS Harry S. Truman și gruparea navală a acestuia au intrat în Marea Mediterană pe 14 decembrie 2021, după desfășurarea pe Coasta de Est începând din 01 decembrie.

La sfârșitul lunii decembrie, conducerea Pentagonului a modificat planul de marș al portavionului, care urma să se deplaseze în Orientul Mijlociu. Astfel, acesta a primit ordin să rămână în Marea Mediterană, pe fondul crizei din Ucraina.

Sursa: news.usni.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s