Începe cu o amânare: Primul zbor al avionului rusesc de vânătoare Su-75 Checkmate a fost reportat pentru anul 2024

foto

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, vicepremierul rus și ministru al industriilor, Denis Manturov, a declarat că primul zbor al avionului ușor de vânătoare Su-75 Checkmate a fost amânat pentru anul 2024.

“În perioada care a trecut de la prezentarea proiectului la MAKS-2021 s-a primit feedback-ul de la potențialii clienți. De asemenea, s-a lucrat la optimizarea costurilor și analiza soluțiilor tehnice individuale, care au făcut posibilă creșterea semnificativă a competitivității comerciale, atractivității, precum și reducerea riscurilor tehnice atunci când se crează avioane cu un singur motor”, a spus Manturov.

“Pe baza acestor lucrări, au fost aduse modificări proiectului, care au corectat inclusiv momentul primului zbor. Dar, în același timp, principiul modularității și tehnologiile digitale moderne au făcut posibilă realizarea acestor modoficări în cel mai scurt timp posibil, astfel încât intenționăm să începem testele de zbor în anul 2024”, a menționat vicepremierul rus.

Potrivit precizărilor acestuia, folosirea tehnologiilor digitale moderne a redus în mod semnificativ ciclul de construire a primului prototip al aeronavei, care, de obicei, durează aproximativ doi ani, doi ani și jumătate.

“Termenele sunt cât se poate de scurte. Acum lucrările la avionul Checkmate sunt în stadiul de pregătire a producției primelor prototipuri”, a adăugat Manturov.

Avionul de vânătoare ușor cu un singur motor de generația a cincea Su-75 Checkmate (“Șah și mat”) dezvoltat de compania Sukhoi (parte a Companiei întrunite constructoare de aeronave din cadrul corporației de stat Rostec) a fost prezentat în luna iulie 2021, la salonul de aviație MAKS. Atunci au fost anunțate planurile de ridicare în aer a aeronavei în anul 2023 și de începere a livrărilor din producția de serie în 2026.

În primul rând, avionul va fi orientat către export în state din Africa, în India și Vietnam. În același timp, dezvoltatorii mizează și pe comenzi din partea Ministerului rus al Apărării. Potrivit declarațiilor șefului Rostec, Serghei Chemezov, militarii ruși manifestă interes și pentru o versiune fără pilot a avionului Checkmate. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Interviul cu vicepremierul rus a fost realizat pe fondul începerii forumului tehnico-militar Armata-2022. Acesta se desfășoară, în perioada 15-21 august, în localitatea Kubinka de lângă Moscova. Activitățile planificate în cadrul manifestării vor fi găzduite de Centrul de congrese și expoziții Patriot, aerodromul Kubinka și poligonul Alabino.

După cum a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în timpul forumului este așteptată încheierea a 36 de contracte cu întreprinderi din cadrul Complexului Militar Industrial, pentru achiziționarea de armamente și tehnică militară în valoare de 522 miliarde de ruble.

Pentru prima dată, în acest an, forumul tehnico-militar Armata-2022 se va desfășura simultan cu Conferința de la Moscova privind securitatea internațională. Potrivit precizărilor ministrului apărării, la aceasta au fost invitați reprezentanți militari din 109 state.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s