Rușii își consolidează apărarea antiaeriană în Ucraina. În zona de desfășurare a operațiunilor au fost semnalate complexe S-350

foto

Agenția de presă RIA Novosti din Rusia a semnalat faptul că în zona de desfășurare a operației militare speciale din Ucraina au apărut complexe de apărare antiaeriană de tip S-350 Vityaz.

Potrivit specialiștilor militari ruși, dislocarea noilor sisteme antiaeriene pe teritoriul Ucrainei vizează întărirea apărării antiaeriene a grupărilor de trupe participante la operațiuni. S-350 Vityaz dispune de un radar multifuncțional, care este capabil să urmărească și să asigure lovirea de ținte aeriene la 360 de grade și care poate funcționa într-un mod complet autonom.

Sistemul de apărare antiaeriană S-350 a fost introdus în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul 2020. Primul regiment dotat cu complexe antiaeriene Vityaz a fost trimis în Peninsula Crimeea. Acesta folosește rachete antiaeriene de tip 9M96, cu cap active de autodirijare, de care nu poate scăpa nicio țintă aeriană. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul de apărare antiaeriană este considerat foarte eficient în lupta împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor. Probabil, în acest scop a și fost dislocat pe teritoriul Ucrainei, unde funcționează deja sisteme antiaeriene cu rază lungă de acțiune (S-400 și S-300), precum și cu rază scurtă de acțiune (Pantsir).

S-350 Vityaz, ale cărui rachete au o bătaie de aproximativ 120 de kilometri, sunt considerate cu rază medie de acțiune. Acestea pot doborî ținte aeriene care zboară până la o altitudine de 30 de kilometri.

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s