Comandă uriașă pentru dotarea trupelor ruse: Într-o singură zi, au fost încheiate 36 de contracte de achiziții

foto

Adjunctul ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, a anunțat că, pe 16.08.2022, în cadrul forumului Armata-2022, au fost încheiate 36 de contracte de stat cu întreprinderi din Complexul Militar Industrial, în valoare de peste 500 de miliarde de ruble.

“Astăzi, au fost semnate șapte și încredințate direct alte 29 de contracte de stat, pentru o sumă de peste 500 de miliarde de ruble, cu 26 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial. Semnarea acestui pachet de contracte va reprezenta o etapă importantă în realizarea Programului de stat pentru înzestrare”, a declarat Krivoruchko, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, în urma implementării acestor contracte, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi peste 3.700 de unități de tehnică nou. În același timp, vor fi modernizate și reparate peste 100 de unități de tehnică militară și specială. 

După cum a anunțat Krivorucko, Ministerul rus al Apărării a ajustat parametrii comenzilor de stat pentru apărare, ținând cont de experiența întrebuințării în luptă a tehnicii militare.

“Organele de conducere militară ale Ministerului Apărării al Federației Ruse au depus o muncă susținută pentru a analiza și adapta comenzile de stat pentru apărare, ținând cont de situația politico-militară actuală și de nevoile Forțelor Armate în ceea ce privește achiziționarea, modernizarea și repararea tehnicii militare și speciale”, a spus Krivoruchko. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din informațiile care circulă între participanții la forumul tehnico-militar Armata-2022, aflat în curs de desfășurare, în perioada 15-21 august, în localitatea Kubinka de lângă Moscova, contractele încheiate de Ministerul rus al Apărării prevăd achiziții diverse de tehnică și armamente pentru dotarea trupelor ruse. Între altele, este vorba despre rachete balistice intercontinentale Sarmat, rachete de croazieră Onyks, sisteme de rachete antiaeriene S-500, sateliți de cercetare Lotos-S, avioane de bombardament Su-34M, elicoptere Ka-52M și Mi-28NM, tancuri T-90M, transportoare blindate BTR-82A, mașini cu destinație specială Tigr, sisteme de conducere a aviației și apărării antiaeriene sau drone Orlan, Inokhodets și Eleron

Deocamdată, nu s-a spus nimic despre contracte noi privind achiziționarea de rachete hipersonice Zircon sau rachete de croazieră Kalibr. Cu siguranță însă acestea se află în pachetul de documente semnat de adjunctul ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, cu societăți din cadrul Complexului Militar Industrial. Detalii despre aceste contracte, inclusiv în ceea ce privește numărul concret de armamente achiziționate, vor apărea în zilele următoare.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s