SUA pregătesc o nouă misiune de tip Bomber Task Force. Bombardierele strategice de tip B-52H vor reveni în Europa

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Canalul rusesc “Linia operativă” de pe Telegram a informat, pe 16.08.2022, că Pentagonul pregătește o nouă dislocare în Europa a bombardierelor strategice de tip B-52H Stratofortress.

Potrivit sursei, un număr neprecizat de avioane de acest tip va fi dislocat, în scurt timp, de la Baza Aeriană Minot din SUA la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Ultima misiune de tip Bomber Task Force din Europa cu participarea bombardierelor strategice americane s-a desfășurat în primăvara acestui an, în perioada februarie-aprilie. Patru avioane B-52H au fost staționate atunci la aceeași bază aeriană din Marea Britanie.

Pe lângă zborurile de antrenament desfășurate deasupra statelor europene, inclusiv în spațiul aerian al României, bombardierele americane au participat la exercițiul NATO cu numele de cod Cold Response-2022, care a fost executat, în perioada 14-31 martie, în zona Norvegiei.

Pe parcursul staționării în regiune, perechi de aeronave de acest tip au efectuat zboruri specifice în spațiul aerian românesc pe 04, 07 și 29 martie, precum și pe 05 aprilie. Cea mai complexă misiune a bombardierelor strategice americane a fost efectuată pe 29 martie, cu participarea a trei din cele patru aeronave dislocate în Europa. Două dintre acestea au zburat deasupra României, iar cea de-a treia s-a deplasat în zona Golfului Persic.

Probabil că, aducerea pentru a doua oară în acest an a bombardierelor strategice americane în Europa este legată de conflictul aflat în curs de desfășurare între Rusia și Ucraina. Astfel, partea americană intenționează să pună o presiune suplimentară pe reprezentanții ruși, în scopul determinării acestora să pună capăt invaziei militare în Ucraina.

Este foarte posibil ca, pe timpul staționării în Europa, bombardierele strategice americane să execute zboruri frecvente în flancul estic al NATO, respectiv în România și Polonia, pentru a descuraja o eventuală extindere a conflictului în afara granițelor Ucrainei.

Sursa: t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s