Incident aviatic în Arctica: Rusia susține că un avion de cercetare britanic i-a încălcat spațiul aerian

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 15.08.2022, un avion de cercetare radiotehnică și luptă radioelectronică de tip RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a încălcat granița de stat a Federației Ruse lângă Capul Svyatoy Nos și a fost interceptat de un avion de vânătoare rusesc.

După cum au informat reprezentanții ministerului, forțele de serviciu pentru apărarea antiaeriană au descoperit deasupra Mării Barents o țintă aeriană, care se îndrepta în direcția frontierei de stat a Federației Ruse.

“Pentru a împiedica ținta aeriană să încalce granița de stat, din compunerea forțelor aflate în serviciu pentru apărarea antiaeriană a regiunii a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip MiG-31BM, care a identificat ținta ca fiind un un avion de cercetare radiotehnică și luptă radioelectronică de tip RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Ținta aeriană a încălcat granița de stat a Federației Ruse în zona Capului Svyatoy Nos. Datorită acțiunilor echipajului avionului MiG-31BM, aeronava britanică a fost forțată să iasă de pe teritoriul Federației Ruse”, au concluzionat reprezentanții ruși.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul avionului de cercetare britanic în regiunea Mării Barents a fost confirmat și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram.

foto 2

Potrivit acestora, avionul Boeing RC-135W Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul radio RRR7255, a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.500 de metri. Aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul litoralului rusesc de la Marea Barents, insistând pe un raion maritim aflat la nord – nord-vest de Murmansk.

foto 1

Traiectul de zbor prezentat pe rețelele de socializare nu confirmă versiunea rusească de încălcare a spațiului aerian. Probabil, aceasta a reprezentat doar un pretext pentru interceptarea aeronavei britanice.

Surse: militarynews.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s