Descurajare strategică: Rușii au redislocat în Regiunea Kaliningrad trei avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 18.08.2022, trei avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal au fost redislocate în Regiunea Kaliningrad, în cadrul măsurilor suplimentare de descurajare strategică.

“Astăzi, 18 august, în cadrul implementării unor măsuri suplimentare de descurajare strategică, trei avioane MiG-31I cu rachete hipersonice Kinzhal au fost redislocate pe aerodromul Chkalovsk din Regiunea Kaliningrad”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ministerului, “în timpul zborurilor, avioanele MiG-31I au desfășurat activități comune cu Aviația de vânătoare a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest, precum și cu Aviația navală a Flotei din Marea Baltică”.

După cum a informat Ministerul rus al Apărării, de pe aerodromul din Chkalovsk, avioanele MiG-31I dotate cu rachete hipersonice Kinzhal vor desfășura serviciul de luptă permanent.

Kinzhal este un complex de aviație cu rachetă aerobalistică hipersonică de mare precizie. Acesta a fost dezvoltat pe baza modernizării avionului de vânătoare-interceptare cu rază lungă de acțiune de tip MiG-31. Militarii ruși afirmă că acesta este capabil să distrugă ținte la distanțe de peste 2.000 de kilometri, garantând depășirea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă actuale și de perspectivă.

Ministerul rus al Apărării a anunțat întrebuințarea complexului de aviație Kinzhal în cadrul operației militare speciale din Ucraina.               

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nu este prima dată când reprezentanții ruși anunță dislocarea temporară de avioane MiG-31 cu rachete Kinzhal în Regiunea Kaliningrad. De exemplu, două aeronave de acest tip au fost transferate în zonă și la începutul lunii februarie 2022. Acestea au fost mutate de pe aerodromul Soltsy pe aerodromul Chernyakhovsk din Regiunea Kaliningrad. Probabil că, partea rusă folosește redislocarea perioadică a avioanelor dotate cu rachete Kinzhal pentru a-și demonstra capacitatea de apărare a enclavei, în cazul unui conflict cu statele membre NATO în regiune.

Avioanele MiG-31I aparțin regimentului de aviație format la sfârșitul anului trecut pe aerodromul Savasleika din Regiunea Nizhny Novgorod. Acesta face parte din compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Regimentul dotat cu avioane MiG-31K și MiG-31I purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal va fi operaționalizat integral până la sfârșitul acestui an. Probabil, unitatea va include două escadrile cu 12 avioane fiecare.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s