Bombardierele americane revin în forță în Europa. Aeronavele B-52H au îndeplinit deja misiuni în Norvegia și Suedia

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

După cum s-a anunțat în urmă cu câteva zile, pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane de tip B-52H au sosit la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, fiind redislocate de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

foto 1

Înaintea sosirii în Marea Britanie, după ce au traversat Oceanul Atlantic, aeronavele americane au fost realimentate în aer de la patru avioane-cisternă KC-135R Stratotanker aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

foto 3

Ulterior, acestea au zburat în spațiile aeriene ale Norvegiei și Suediei, unde au îndeplinit misiuni comune cu avioane de vânătoare de tip F-35A și JAS Gripen.

foto 2

Ministerul suedez al Apărării a anunțat că două bombardiere strategice americane B-52H au executat bombardamente practice în poligonul Vidsel, întrebuințând bombe de tip GBU-31, pe care le-au adus din Statele Unite.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată în istorie când bombardierele americane au folosit arme împotriva țintelor terestre din Suedia, țară care este încă neutră din punct de vedere militar.

Sursa: t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s