Bombardiere strategice rusești Tu-95MS au patrulat deasupra Mării Japoniei. Coreea de Sud a ridicat avioane F-16 la interceptare

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 23.08.2022, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au patrulat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor cu durata de șapte ore deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei. Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele au fost însoțite de avioane de vânătoare de tip Su-30SM”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților Ministerului rus al Apărării, Coreea de Sud a trimis avioane de vânătoare F-16 pentru escortarea bombardierelor rusești.

“Toate zborurile Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au informat reprezentanții militari ruși.

După cum au precizat aceștia, “piloții Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord și Oceanului Pacific, precum și ale Mării Negre și Mării Baltice”.

Bombardierele Tu-95MS și Tu-160 reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare a Federației Ruse. Acestea sunt destinate pentru distrugerea cu arme nucleare sau convenționale a celor mai importante obiective ale adversarului din adâncimea dispozitivului militar al acestuia.

În luna noiembrie 2017, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat că Rusia a crescut intensitatea zborurilor avioanelor strategice la nivelul existent în perioada Uniunii Sovietice. “Dacă veți compara indicatorii din timpul fostei URSS cu intensitatea actuală a zborurilor Aviației cu rază lungă de acțiune veți vedea că aceștia sunt la același nivel. Cu toate acestea, numărul orelor de zbor efectuate de echipajele avioanelor Tu-95MS și Tu-160 a crescut cu 10% în fiecare an”, a precizat Gherasimov.     

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video cu misiunea îndeplinită de bombardierele strategice rusești, care poate fi vizualizat aici. Din analiza acestuia rezultă faptul că una dintre aeronavele participante la zbor a fost avionul cu numărul de înregistrare RF-94196 (număr de bord 54 roșu). Aceasta aparține Regimentului 182 Aviație de Bombardament – Ukrainka din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka.

Probabil, zborul bombardierelor strategice rusești a fost efectuat în legătură cu manevrele “Ulchi Freedom Shield” desfășurate în regiune de Forțele Armate ale SUA și Coreii de Sud. Este vorba despre cele mai mari exerciții comune executate de cele două părți după anul 2018.  

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s