În ajunul Zilei Ucrainei, trupele ruse împing frontul către vest: Militarii ruși și forțele aliate au pătruns în Regiunea Nikolaev

foto

În cadrul operației militare speciale desfășurate pe teritoriul Ucrainei, trupele ruse și forțele aliate au obținut încă un succes pe malul drept al Niprului. Acestea au dat lovituri sensibile Forțelor Armate ale Ucrainei și au reluat înaintarea spre Nikolaev. Pe 23.08.2022, Ministerul rus al Apărării a informat publicul despre acest lucru, în rezumatul acțiunilor desfășurate în ziua precedentă.

Raportul spune că în timpul ofensivei din partea de vest a Regiunii Herson, lângă localitatea Aleksandrovka din districtul Belozersky, au fost înfrânte unitățile Brigăzii 28 Mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei. În această direcție, armata rusă și forțele aliate au ajuns la granița administrativă cu Regiunea Nikolaev. Drept urmare, Kievul a pierdut controlul asupra unei zone de 36 de kilometri pătrați din Regiunea Herson și este amenințat în Regiunea Nikolaev dinspre sud.

În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au fost scoase și din localitatea Blagodatnoye din districtul Vitovsky al Regiunii Nikolaev. Înaintarea în adâncimea apărării adversarului în această direcție s-a realizat pe o distanță de trei kilometri. Astfel, a fost stabilit controlul asupra teritoriului Regiunii Nikolaev pe o suprafață de 12 kilometri pătrați. Trebuie remarcat faptul că, pe 21 august, Statul major al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că, în urma unor acțiuni ofensive, Forțele Armate ale Federației Ruse au preluat controlul asupra părții de sud a localității menționate, care se află între orașele Nikolaev și Snigirevka.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în același timp, Forțele Armate ale Ucrainei au fost alungate și din localitatea Blagodatovka din districtul Veliko Aleksandrovsky din Regiunea Herson, precum și din alte localități din apropiere. În zona localității Andreevka, aflată în această zonă, unde trupele ucrainene dețin un mic punct de sprijin pe malul stâng al râului Ingulets, Brigăzile 35 Infanterie Marină și 46 Asalt Aerian aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pierderi serioase.

Acest fapt este confirmat de aducerea în spitalele din localitatea Odesa și din Regiunea Odesa a unui număr mare de militari ucraineni răniți. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intrarea trupelor ruse în Regiunea Nikolaev arată faptul că acestea intenționează să închidă complet accesul Ucrainei la Marea Neagră. Acest lucru înseamnă că, după Nikolaev urmează Regiunea Odesa.

Dacă până acum, în cele două regiuni din sudul Ucrainei, au fost efectuate doar lovituri cu rachete de croazieră cu bazare navală, terestră și aeriană, de această dată militarii ruși au început să dezvolte și ofensiva terestră în direcția Nikolaev. Astfel, devine din ce în ce mai clar că autoritățile de la Moscova nu intenționează să se oprească la “varianta light”, care ar fi presupus cucerirea Republicilor Donețk și Lugansk, precum și a Regiunilor Zaporozhye și Herson, asigurând un coridor terestru de legătură între Rusia continentală și Peninsula Crimeea.

Trecerea trupelor terestre în Regiunea Nikolaev confirmă interesul autorităților de la Moscova pentru continuarea acestui coridor până în Transnistria, ceea ce va însemna, implicit, pierderea accesului Ucrainei la Marea Neagră.

În același timp, trupele ruse avansează și spre nordul Ucrainei, desfășurând acțiuni ofensive și în Regiunea Harkov.

Deși s-au spus multe lucruri despre capacitatea armatei ruse de a continua conflictul din Ucraina, se pare că partea rusă avansează încet, dar sigur, urmărindu-și obiectivele stabilite, în pofida costurilor și a pierderilor suferite.

În aceste condiții, unde se va opri conflictul, depinde de Ucraina, dar mai ales de statele care sprijină rezistența ucraineană, respectiv SUA și aliații săi occidentali.

Ideea este că, cu cât va capitula mai devreme, Ucraina va mai avea o șansă să mai existe, evident în condițiile stabilite la Moscova.    

Sursa: topcor.ru.

Lasă un comentariu