În baza unui decret prezidențial, efectivele Forțelor Armate ale Rusiei vor crește cu 137.000 de militari, începând cu 01 ianuarie 2023

foto

Agenția de presă rusă Interfax a anunțat, pe 25.08.2022, că președintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care stabilește efectivele Forțelor Armate ale Federației Ruse la 2.039.758 de persoane.

Potrivit decretului prezidențial, numărul militarilor din cadrul Forțelor Armate va crește la 1.150.628.

Decretul va intra în vigoare la 01 ianuarie 2023. Documentul a fost publicat pe portalul cu informații juridice.

foto 1

În luna noiembrie 2017, președintele rus stabilea printr-un decret efectivele Forțelor Armate la 1.902.758 de persoane. Dintre acestea, numărul militarilor era de 1.013.628, iar restul de salariați civili. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din datele prezentate mai sus rezultă faptul că efectivele generale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse vor fi crescute cu 137.000 de militari, în timp ce numărul salariaților civili va rămâne neschimbat.  

 Specialiștii militari ruși, între care și istoricul militar Yuri Knutov, apreciază că, ținând cont de noile amenințări din jurul frontierelor Federației Ruse, creșterea efectivelor cu 137.000 de militari poate fi considerată una destul de modestă. Potrivit evaluărilor acestora, numărul corect ar fi trebuit să fie de aproximativ 500.000 de militari. Însă, ținând cont de tehnologizarea continuă a armatei, care folosește din ce în ce mai multe sisteme automatizate și robotizate, a fost nevoie doar de o creștere ușoară a dimensiunii Forțelor Armate. Astfel, decizia șefului statului rus poate fi considerată ca fiind una corectă.

Cu toate că reprezentanții militari ruși nu fac niciun fel de corelație între creșterea efectivelor Forțelor Armate și invazia din Ucraina, trebuie precizat faptul că legătura dintre acestea este una evidentă. Ba chiar s-ar putea spune că efectivele armatei ruse au crescut deja, iar decretul nu face decât să oficializeze acest lucru. În ultima perioadă, în Federația Rusă au fost create multe structuri de voluntari pentru nevoile frontului din Ucraina, care au fost integrate în trupele Ministerului rus al Apărării. Cea mai elocventă situație de acest gen este în Cecenia, unde au fost formate patru batalioane noi, sub denumirea comună Akhmat, precedată de punctele cardinale, adică Nord-Akhmat, Sud-Akhmat, Vest-Akhmat și Est-Akhmat.

Pe de altă parte, creșterea efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse reprezintă și o modalitate de a evita mobilizarea generală a rezerviștilor, care nu este dorită de președintele Vladimir Putin. Deși până în prezent au fost luate anumite măsuri de mobilizare punctuală a unor cetățeni, acestea nu au fost recunoscute la nivel oficial.

Sursa: militarynews.ru.         

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s