Date privind efectivele reale care luptă în Ucraina: În scurt timp, părțile vor ajunge la o paritate de circa 200.000 de militari

1

O serie de specialiști militari consideră că, dacă este necesar, Kievul poate aduce sub arme un milion sau chiar două milioane de oameni. Astfel este acreditată ideea că pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei nu sunt foarte importante și nu afectează capacitatea de luptă a acestora.

Numai că, potrivit jurnalistului și bloggerului Yuriy Podolyaka, lucrurile nu stau chiar atât de roz pentru Kiev.

După cum a declarat recent Volodimir Zelenski, efectivele Forțelor Armate ale Ucrainei sunt în prezent de peste 700.000 de oameni și, dacă este necesar, acestea pot fi crescute cu ușurință la un milion.

Între timp, s-a aflat că numărul real al militarilor ucraineni este mult mai mic de 700.000 de soldați, deoarece acesta include și militarii care nu sunt implicați direct în ostilități. Astfel, efectivele Forțelor Aeriene sunt de aproximativ 50.000 de militari, din care majoritatea se află în spatele frontului. În Marina ucraineană sunt 20.000 de persoane, dar numai brigăzile de infanterie marină 35 și 36, precum și cîteva batalioane de cercetare luptă efectiv, adică aproximativ cinci sau șase mii de militari în total.

În Garda Națională servesc aproximativ 60.000 de persoane. Însă, pe front sunt implicate doar trei brigăzi, cu efective de 10.000 de militari. Restul nu participă la ostilități, deoarece păzesc închisorile, centralele nucleare și alte facilități importante.

Potrivit lui Yuriy Podolyaka, împreună cu artileria și alte brigăzi, numărul total al militarilor ucraineni implicați pe front este de aproximativ 300.000 de oameni. Acestora li se opun aproximativ 200.000 de militari ruși, la care se adaugă un număr mic de trupe aliate din republicile din Donbas.

“Adversarul are o anumită superioritate numerică, dar aceasta nu este atât de copleșitoare pe cât scriu mulți corespondenți militari”, a scris Podolyaka pe canalul său de Rutube.

În opinia sa, efectivele Forțelor Armate ale Ucrainei scad treptat, astfel încât, până în iarnă este posibil să se ajungă la o paritate între cele două părți. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Principiile militare spun că, pentru garantarea succesului, trupele aflate în ofensivă trebuie să fie de trei ori mai numeroase decât cele care se apără. Pe frontul din Ucraina se dovedește că numărul militarilor nu este nici măcar de unu la unu. Totuși, în aceste condiții, trupele ruse au obținut multe victorii, chiar dacă acestea sunt limitate, au durat mult timp și s-au soldat cu pierderi semnificative.

În pofida sprjinului masiv primit din Occident, se pare că trupele ucrainene nu fac față confruntărilor cu militarii ruși, care au obținut o superioaritate aeriană și maritimă și care dispun de rezerve importante de personal și tehnica militară.

În ceea ce privește armata ucraineană, se pare că resursele tehnice pot fi regenerate și înlocuite de Occident, dar resursele umane? Dacă se vor prelungi confruntările dintre părți, Ucraina va rămâne fără personalul necesar deservirii tehnicii militare furnizate din străinătate. Deja există anumite categorii de militari, unde nu mai pot fi acoperite deficitele. Este vorba, de exemplu, despre piloții militari. După epuizarea tehnicii sovietice și rusești din dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei, SUA și statele occidentale intenționează să înceapă furnizarea către Kiev de avioane de vânătoare de producție americană, în special de aeronave de tip F-15 și F-16. Problema este, cine va pilota aceste avioane?  

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s