Rușii pregătesc trupe noi pentru frontul din Ucraina: Divizia din Cecenia a fost întărită cu încă un regiment de infanterie moto

foto

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a anunțat, pe 04.09.2022, că în republică a fost finalizat procesul de formare a unui nou regiment de infanterie moto. Noua unitate face parte din structura Diviziei 42 Infanterie Moto a Armatei 58 Arme Întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud.

Potrivit declarațiilor acestuia, nivelul patriotismului din Cecenia este foarte ridicat, iar sute de tineri și-au exprimat dorința de a servi în rândurile unităților nou formate ale armatei ruse și de a participa la operațiunea militară specială din Ucraina. Acest fapt a contribuit la formarea rapidă a unui nou regiment, care acum trebuie să se instruiască și să-și întărească coeziunea subunităților.

“Sunt mândru că s-a reușit formarea în cel mai scurt timp posibil a Regimentului 78 Infanterie Moto, numit după eroul Rusiei Akhmat-Khadzi Kadyrov. Acesta este reprezentat de războinici demni, sub conducerea unui comandant experimentat, talentat și curajos, Zaindi Zingiev. Acesta este un adevărat patriot al țării sale și al patriei sale mici. Tot personalul este pregătit să se dedice în totalitate protejării intereselor țării noastre”, a scris Kadyrov pe canalul său de Telegram.

De la începutul conflictului din Ucraina, pe teritoriul Ceceniei au fost formate trei batalioane noi și un regiment în cadrul forțelor Ministerului rus al Apărării. Acestea au primit denumirea Akhmat, la care se adaugă numele punctelor cardinale. Acum a fost format al doilea regiment. Toate aceste unități sunt încadrate cu personal din republică. În plus, pe teritoriul Ceceniei continuă formarea de batalioane de voluntari din toate regiunile Rusiei. Astfel, republica s-a transformat într-un centru pentru formarea forțelor de voluntari. Toți cei care sosesc în Cecenia urmează o pregătire de două săptămâni, la Centrul de intrucție al forțelor speciale, primind abilități primare de luptă, pregătire medicală și tactică. De asemenea, republica echipează integral voluntarii și îi trimite în zona de desfășurare a operației militare speciale. Armele provin de la structurile Ministerului rus al Apărării. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizia 42 Infanterie Moto din Cecenia, al cărui stat major este dislocat în localitatea Khankala, a fost formată în perioada 2016-2017, prin reorganizarea brigăzilor de infanterie moto cu numerele 8, 17 și 18 din localitățile Kalinovskaya, Shali și Borzoy.

Forțele principale ale acesteia sunt formate din trei regimente de infanterie moto (70, 71 și 291), precum și un batalion de tancuri.

În compunerea diviziei se mai află un regiment de artilerie (50), divizioane de artilerie antitanc (150) și rachete antiaeriene (245), precum și batalioane de cercetare (417), transmisiuni (378), geniu (539), asigurare tehnico-materială (474) și medicală (106). De asemenea, divizia mai include companii de drone, război electronic și protecție RCB (de radiații, chimică și biologică).

Formarea celui de-al patrulea regiment de infanterie moto (78) în cadrul diviziei a fost determinată de implicarea trupelor din republică în operația militară specială din Ucraina. Probabil, înființarea noii unități se încadrează în decizia președintelui rus, Vladimir Putin, de a crește efectivele Forțelor Armate cu 137.000 de militari. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s