Două bombardiere strategice americane de tip B-52 au zburat în spațiul aerian al Norvegiei

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 06.09.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au efectuat un zbor de antrenament în spațiul aerian al Norvegiei.

Aeronavele, cu numerele de înregistrare 60-0005 și 60-0034, care au întrebuințat indicativele radio SPICY21 și SPICY22, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Conform procedurilor utilizate în ultima perioadă de Forțele Aeriene ale SUA, prima aeronavă, SPICY21, a fost vizibilă pe radare pe tot parcursul misiunii, având transponderul de la bord pornit permanent.

Traiectul de zbor al bombardierului american a inclus Marea Britanie, Marea Norvegiei și spațiul aerian al Norvegiei. Aeronava B-52H a urcat până în nordul țării, zburând paralel cu litoralul norvegian. Aceasta a orbitat, probabil timp de câteva ore, deasupra unui raion situat la sud de localitatea Sorreisa (sud-vest de Tromso).

foto 1

Este posibil ca bombardierele strategice americane să fi executat lansări de bombe într-un poligon din Norvegia sau numai să fi simulat întrebuințarea acestora.

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat deja mai multe zboruri de instrucție în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august. De asemenea, bombardierele americane au îndeplinit misiuni specifice în Orientul Mijlociu (Israel și Iordania), precum și în Regiunea Mării Baltice (Estonia și Lituania). Între altele, aeronavele au simulat și lovirea navelor de luptă ale Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Trebuie subliniat faptul că zborurile efectuate în cadrul actualei campanii europene sunt mult mai intense decât în alte dăți. De regulă acestea sunt ridicate în aer din două în două zile. Misiunile se realizează în cadrul celulelor (două aeronave), a căror componență se modifică de fiecare dată.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s