Rușii confirmă termenele de producere și testare a avionului Su-75 Checkmate: Livrările în serie planificate pentru 2026-2027

foto

Potrivit site-ului topwar.ru, Corporația întrunită producătoare de avioane (OAC) din Federația Rusă a confirmat planurile privind dezvoltarea și producerea avionului de vânătoare de perspectivă cu un singur motor Su-75 Checkmate.

Conform planurilor companiei Sukhoi, care face parte din OAC, lotul pilot de avioane Su-75 va fi produs în anul 2026. Înainte de aceasta, vor fi construite patru prototipuri ale aeronavei, care vor participa la testele de zbor.

După cum s-a anunțat anterior, prototipurile vor apărare în perioada 2024-2025, lotul pilot în 2026, iar livrările în serie vor începe în perioada 2026-2027.

Lotul pilot este un pachet de produse realizat pentru a confirma pregătirea pentru producerea în masă a acestora.

Prezentarea noului avion de vânătoare rusesc de generația a cincea Checkmate a avut loc în cadrul show-ului aerian MAKS-2021. Aeronava a fost proiectată luând în considerare livrările către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, cât și către clienții străini. Caracteristicile declarate ale aeronavei includ o viteză de până la doi Mach, autonomia de zbor de 3.000 de kilometri și greutatea încărcăturii de luptă de 7.400 de kilograme. Aceasta va dispune de sisteme de cercetare optică și radiotehnică, război electronic, ochire optică și comunicații de bandă largă.

Avionul ușor de luptă cu un singur motor Checkmate a fost creat cu o arhitectură deschisă, astfel încât va putea fi adaptat la solicitările clienților.

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s