Trei bombardiere americane B-52H au zburat simultan deasupra Europei: Misiuni în spațiile aeriene ale Cehiei și Norvegiei

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 09.09.2022, trei bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au îndeplinit misiuni simultane, pe două direcții. O aeronavă a zburat în spațiul aerian al Cehiei, iar alte două deasupra Insulei Lofoten din Norvegia.

Aeronavele, cu indicativele radio SPICY51, SPICY52 și SPICY53, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Bombardierul SPICY53, cu numărul de înregistrare 60-0023, s-a deplasat pe un traiect de zbor care a inclus Marea Britanie, Marea Nordului, Olanda, Germania și Cehia.

foto 1

Deasupra teritoriului ceh, aeronava a orbitat timp de câteva ore în sudul țării, între localitățile Ceske Budejovice și Vimperk. Avionul a zburat la o altitudine de aproximativ 7.000 de metri.

foto 2

La întoarcere, bombardierul s-a deplasat din Cehia prin Germania, Belgia, Marea Nordului și Marea Britanie.

După cum au informat anumite surse, avionul american a participat la exercițiul NATO Ample Strike-2022, aflat în curs de desfășurare în Cehia, în perioada 29 august – 16 septembrie. Activitățile planificate, cu participarea de forțe și mijloace din Cehia, Estonia, Letonia, Germania, Slovacia, Slovenia și SUA, includ prezența de aeronave pe aerodromurile Namest nad Oslavou, Caslav și Kbely, în poligoanele Boletice și Libava, precum și în zona localității Ceske Budejovice. Exercițiul vizează perfecționarea coordonării activităților între controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.

Despre zborul celor două avioane SPICY51 și SPICY52 în zona Norvegiei nu se cunosc detalii.

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat zboruri de instrucție frecevente în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s