Două bombardiere strategice americane B-52H au participat la exerciții în zona Norvegiei și în spațiul aerian al Germaniei

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 15.09.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au participat la exerciții aeriene desfășurate în proximitatea coastelor Norvegiei și în spațiul aerian al Germaniei.

Aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0023 și 60-0026, care au întrebuințat indicativele radio SPICY51 și SPICY52, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Acestea au traversat Marea Nordului, Marea Norvegiei și s-au deplasat în zona Insulei Lofoten, unde au desfășurat exerciții comune cu avioane de vânătoare F-35 din Norvegia, F-22 din SUA și F-18 din Finlanda.

foto 2

Bombardierele strategice americane au fost realimentate în aer de la două avioane-cisternă de tip KC-135R Stratotanker. Aeronavele cu numerele de înregistrare 61-0315 și 60-0324, care au utilizat indicativele radio LAGR624 și LAGR625, au decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

În zona de desfășurare a operațiunilor au mai evoluat un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare 9583 și indicativul radio MANTA23, din cadrul Forțelor Aeriene ale Norvegiei și un avion de cercetare radioelectronică de tip RC-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul radio RRR7286, aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii.

După finalizarea activităților, cele două bombardiere strategice americane B-52H au coborât prin spațiul aerian al Norvegiei, au survolat Marea Nordului, în paralel cu litoralul Danemarcei și au intrat în spațiul aerian al Germaniei.

Aeronavele au orbitat timp de câteva ore deasupra unui raion situat în sud-vestul țării, la nord-vest de Kaiserslautern. Probabil, acestea au evoluat în zona unui poligon de instrucție de pe teritoriul german, unde au desfășurat activități de pregătire pentru luptă specifice.

foto 3

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat zboruri de instrucție frecevente în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august. Activitățile au vizat perfecționarea coordonării acțiunilor între controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s