Forțele colective de reacție operativă ale OTSC pregătesc desfășurarea de exerciții comune în Kazahstan

foto

Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Kazahstan a informat, pe 22.09.2022, că, în perioada 26 septembrie – 08 octombrie, pe teritoriul Kazahstanului, vor fi executate mai multe exerciții comune ale Forțelor colective de reacție operativă (FCRO) ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

“De pe 26 septembrie și până pe 08 octombrie, în regiunile Zhambyl și Almaty, se vor desfășura exercițiile tactice Cooperarea-2022, Căutarea-2022 și Echelon-2022, cu FCRO ale OTSC. Pentru aceasta, în perioada 22-30 septembrie, în țara noastră sosesc contingentele militare ale statelor membre ale OTSC”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția rusă Tass.

Reprezentanții Ministerului Apărării din Kazahstan au menționat că deplasarea contingentelor militare se va efectua în diverse moduri: pe calea ferată, cu transportul aerian și cu echipamentele militare pe roți.

“Pe timpul deplasării, subunitățile vor rezolva probleme privind apărarea antiaeriană și asigurarea multilaterală a acestora”, a concluzionat Serviciul de presă al ministerului.

Din cadrul OTSC fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele trei exerciții tactice se desfășoară anual cu FCRO ale OTSC, de regulă, în perioada septembrie-octombrie. Acestea fac parte din exercițiul operativ-strategic Frăție în luptă.

În cursul anului 2021, exercițiile tactice au fost executate în poligoanele Harb-Maidon și Momirak din Tadjikistan, cu participarea a aproximativ 1.500 de militari.

În cadrul OTSC sunt constituite trei tipuri de forțe colective, respectiv Forțele colective de reacție rapidă, Forțele colective de reacție operativă și Forțele colective de menținere a păcii. Acestea desfășoară diferite tipuri de exerciții comune, dar și participă la misiuni specifice în zona de responsabilitate a OTSC. De exemplu, Forțele colective de menținere a păcii au fost desfășurate la începutul lunii ianuarie din acest an în Kazahstan, pentru rezolvarea situației de criză apărute în această țară.   

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s