Rușii au folosit mai multe drone iraniene Geran-2 pentru lovirea unor obiective militare din Odesa

foto

Pe 23.09.2022, mai multe drone Shahed-136 (Geran-2) de producție iraniană au fost văzute pe cer deasupra localității ucrainene Odesa. Cu ajutorul dronelor kamikaze, militarii ruși au lovit mai multe ținte aparținând armatei ucrainene.

Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe videoclipuri cu zborul dronelor iraniene. Din acestea rezultă faptul că militarii ucraineni de la sol au încercat să doboare dronele cu focuri din arme automate, dar fără succes. (Video)

Între altele, dronele au lovit o unitate militară ucraineană aflată în apropierea portului din Odesa.

Anterior, cu ajutorul dronelor iraniene, a fost distrus un remorcher al Forțelor Navale ale Ucrainei aflat în portul Ochakov din Regiunea Nikolaev și a fost lovită o clădire din Krivoy Rog.

De asemenea, potrivit jurnalului american The Wall Street Journal, au fost distruse două obuziere autopropulsate cu calibrul de 152 de milimetri, două tunuri autopropulsate cu calibrul de 122 de milimetri și două mașini de luptă ale infanteriei din dotarea unei unități ucrainene. Conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei este îngrijorată de faptul că dronele iraniene Shahed-136 ar putea interfera cu furnizarea de complexe HIMARS și alte arme occidentale în prima linie a frontului.

Pentru contracararea dronelor iraniene folosite de armata rusă, partea ucraineană a apelat la serviciile de informații israeliene pentru a obține date despre acestea.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s