Rușii au întrebuințat un avion de cercetare radioelectronică Tu-214R pentru descoperirea unor facilități ale armatei ucrainene

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 24.09.2022, citând o sursă proprie, că armata rusă a întrebuințat un avion de cercetare de tip Tu-214R pentru dsecoperirea unor facilități militare în Ucraina.

Pentru detectarea instalațiilor militare, a fost folosit unul dintre cele două aeronave Tu-214R dotate cu sisteme de cercetare optică și radiotehnică aflate în serviciul armatei ruse. Aeronava a fost întrebuințată după reparațiile curente la care a fost supusă.

“Acest avion este capabil să detecteze și să transmită prompt către punctele de comandă de la sol coordonatele și tipurile de instalații militare de diferite clase, inclusiv stații radar, posturi de conducere, centre de comunicații, coloane de echipamente militare și altele”, a declarat sursa agenției.

Tu-214R a fost creat pe baza aeronavei civile Tu-214, produsă de Întreprinderea de aviație V.I. Gorbunov din Kazan. Avionul este echipat cu stații radar laterale și universale, cu un sistem opto-electronic de înaltă rezoluție, precum și cu sisteme de cercetare radioelectronică și radiotehnică. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul aeronavei Tu-214R a fost confirmat și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram. Acesta a fost efectuat pe 22 septembrie de către aeronava cu numărul de înregistrare RF-64514, care a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri, într-un raion situat la nord de Kazan.

foto 1

Ținând cont de zona în care a fost efectuat zborul, se poate aprecia că acesta a vizat mai mult testarea și calibrarea aparaturii decât cercetarea teritoriului ucrainean.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de două aeronave de cercetare radioelectronică de tip Tu-214R (RF-64511 și RF-64514). Acestea au fost dezvoltate la începutul anilor 2000, pentru înlocuirea avioanelor Il-20. Noile aeronave de cercetare radioelectronică se află în exploatare experimentală începând din anul 2012, fiind dislocate în Siria în mai multe rânduri.   

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s