Li s-a pus pata pe Odesa: Dronele ruso-iraniene lovesc permanent portul ucrainean de la Marea Neagră

foto

În cursul serii și al nopții de 25/26.09.2022, dronele kamikaze de producție iraniană Geran-2 utilizate de militarii ruși au continuat să atace ținte militare din localitatea ucraineană Odesa. Anterior, în oraș au fost lovite Centrul de planificare al operațiunilor navale, precum și sediul Comandamentului operativ Sud al Forțelor Armate ucrainene.

De asemenea, cu ajutorul dronelor “de unică folosință” au fost distruse mai multe bărci de mare viteză, dar și drone maritime furnizate de state membre NATO.

Zgomotul dronelor de atac Geran-2, care se apropiau de ținte, se auzea clar pe cerul nopții în Odesa. Concentrându-se pe acesta și, în unele cazuri, folosind dispozitive de vedere pe timp de noapte, militarii ucraineni au încercat, fără succes, să doboare dronele kamikaze cu focuri de armă trase de la sol.

Aparatele de zbor fără pilot produse în Iran au fost folosite împotriva țintelor ucrainene din Odesa și cu o seară înainte. În urma uneia dintre lovituri, a fost detonat un depozit de muniție din zonă, care a produs un incendiu uriaș, ce a durat câteva ore.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat în ultimele zile Iranul pentru livrările de armamente către Federația Rusă. În acest sens, Kievul a redus nivelul relațiilor diplomatice cu Teheranul și i-a retras acreditarea ambasadorului iranian. Autoritățile iraniene și-au exprimat regretul pentru această situație și s-au pronunțat în favoarea unei rezolvări pașnice a conflictului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Atacurile cu drone iraniene Geran-2 (Shahed-136) la Odesa au început pe 23 septembrie.

Anterior, cu ajutorul dronelor iraniene, militarii ruși au distrus un remorcher al Forțelor Navale ale Ucrainei aflat în portul Ochakov din Regiunea Nikolaev și au lovit o clădire din Krivoy Rog.

Rușii au întrebuințat dronele kamikaze iraniene și pentru lovirea unor poziții ale Brigăzii 92 Mecanizate din cadrul Forțelor Armatei ale Ucrainei, care acționează pe direcția Harkov. În urma atacurilor, au fost distruse două obuziere autopropulsate cu calibrul de 152 de milimetri, două tunuri autopropulsate cu calibrul de 122 de milimetri și două mașini de luptă ale infanteriei.

Trebuie menționat faptul că, în ultimele zile, în Regiunea Odesa, au început să apară și dronele iraniene de cercetare și atac Mohajer-6.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s