Presa britanică: Pe măsură ce războiul nuclear se apropie, lumea încurajează războiul din Ucraina, în loc să promoveze pacea

1

Într-un articol scris pentru publicația britanică Daily Mail, editorialistul Peter Hitchens pune întrebări Guvernului britanic cu privire la scopul pentru care Londra ajută Ucraina din punct de vedere militar.

Acesta scrie că, fiind patriot britanic, nu se va da înapoi de la luptă. Cu toate acestea, Hitchens subliniază faptul că lumea se apropie de războiul nuclear.

“Pe măsură ce ne apropiem de războiul nuclear, de ce stimulăm conflictul din Ucraina, în loc să încercăm să obținem pacea? Care este interesul nostru pentru Ucraina? De ce ducem arme și echipamente în Ucraina, când bugetul nostru este încordat până la punctul de rupere, iar propriile noastre trupe sunt lipsite de resurse financiare și umane?”, a scris Hitchens.

Observatorul britanic a remarcat că Marea Britanie a încetat să mai fie o societate deschisă. Altfel, aceste întrebări ar fi putut fi puse constant și în mod deschis.

Autorul întreabă autoritățile britanice și cât de aproape este războiul din Ucraina de a da foc Europei și cât de aproape de a se răspândi și în Marea Britanie?

Peter Hitchens notează că, la un moment dat, premierul britanic, Margaret Thatcher, nu era prea entuziast de faptul că naționalismul ucrainean începea “să ridice capul”. Când reprezentanții uneia dintre organizațiile naționaliste i-au adresat lui Thatcher în 1990 întrebarea privind o posibilă deschidere a unei ambasade britanice la Kiev, aceasta a răspuns că este la fel de imposibilă ca deschiderea unei ambasade britanice în Quebec sau California.

Autorul mai scrie că autoritățile occidentale nu au fost interesate că, în cele din urmă, puterea din Ucraina a trecut de la despoții sovietici la despoții locali. Hitchens susține că scopul Occidentului a fost întotdeauna construirea democrației, ceea ce nu era deloc cazul în Ucraina de atunci.

În material este citată și o declarație a neo-conservatorului american Robert Kagan: “Deși ar fi greșit să dăm vina pe SUA pentru atacul lui Putin asupra Ucrainei, ar fi înșelător să credem că invazia a fost complet neprovocată”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s