Rusia intenționează să creeze Regiunea Federală Crimeea, care va include toate teritoriile anexate din Ucraina

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe fondul referendumurilor desfășurate în Donbas și Regiunile Zaporojie și Herson, în Federația Rusă se fac deja o serie de pregătiri pentru integrarea teritoriilor secesioniste din Ucraina.

Astfel, pe rețelele de socializare și în presa rusă au apărut o serie de informații referitoare la intenția autorităților de la Moscova de a înființa Regiunea Federală Crimeea, din care să facă parte Republica Crimeea, Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Regiunea Zaporojie, Regiunea Herson și orașul federal Sevastopol. În perspectivă, la aceasta s-ar putea alătura alte două regiuni din Ucraina, ce ar urma să fie eliberate de militarii ruși, respectiv Nikolaev și Odesa. După câte se pare, Regiunea Federală Crimeea ar urma să fie condusă de fostul vicepremier rus și șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, Federația Rusă include opt regiuni federale, astfel: Regiunea Federală Centrală, Regiunea Federală Sud, Regiunea Federală Nord-Vest, Regiunea Extremul Orient, Regiunea Federală Siberia, Regiunea Federală Ural, Regiunea Federală Volga și Regiunea Federală Caucazul de Nord.

foto2

În ceea ce privește referendumurile din Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Regiunea Zaporojie și Regiunea Herson trebuie spus faptul că acestea s-au încheiat, marți la ora 16.00. Desfășurate în perioada 23-27 septembrie, la acestea s-a înregistrat o prezență mare la vot, de peste 90%. De exemplu, în Republica Populară Lugansk aceasta a fost de 92,6%, iar în Regiunea Zaporojie peste 90%.

După încheierea scrutinului, a început numărarea voturilor, fiind anunțate primele rezultate preliminare, astfel:

– în Republica Populară Donețk – 97,98% pentru integrarea în Rusia, după procesarea a 59,30% din protocoalele întocmite de reprezentanții secțiilor de vot;

– în Republica Populară Lugansk – 98,69% pentru integrarea în Rusia, după procesarea a 62,84% din protocoalele întocmite de reprezentanții secțiilor de vot;

– în Regiunea Zaporojie – 97,80% pentru integrarea în Rusia, după procesarea a 90% din protocoalele întocmite de reprezentanții secțiilor de vot;

– în Regiunea Herson – 96,81% pentru integrarea în Rusia, după procesarea a 91% din protocoalele întocmite de reprezentanții secțiilor de vot.

Rezultatele parțiale vor fi anunțate în această seară, iar rezultatele finale în cursul zilei de mâine.

Probabil, în perioada 29-30 septembrie, vor fi finalizate procedurile de integrare a celor patru regiuni în Federația Rusă.

Ulterior, pe 30 septembrie, președintele rus, Vladimir Putin va susține un discurs în Adunarea Federală, în care va face precizări privind situația conflictului ruso-ucrainean.

În linii mari, se poate aprecia că, în urma integrării celor patru regiuni din Ucraina, Rusia și-a atins un prim obiectiv minimal, reușind stabilirea unui coridor terestru între Peninsula Crimeea și partea europeană a statului rus, care asigură, între altele, și alimentarea cu apă a peninsulei.

Este foarte probabil ca Vladimir Putin să solicite părții ucrainene să părăsească zonele pe care le ocupă din cele patru regiuni, care vor aparține de acum Federației Ruse. În orice caz, acest lucru este puțin probabil să se întâmple, iar partea rusă va intensifica ofensiva din teritoriile ocupate, până la eliberarea integrală a acestora.

Ulterior, mai mult ca sigur, trupele ruse vor avansa în Regiunile Nikolaev și Odesa, care sunt vizate de autoritățile de la Moscova pentru continuarea coridorului terestru până în Transnistria și închiderea accesului Ucrainei la Marea Neagră.

După atingerea acestui obiectiv, Rusia poate negocia capitularea Ucrainei și este posibil să solicite alte două regiuni ucrainene, respectiv Harkov și Dnepropetrovsk.

foto 1

În cazul în care solicitările rusești nu vor fi aceeptate, foarte probabil trupele ruse vor continua acțiunile ofensive până vor ajunge la granița cu Polonia, iar existența statului ucrainean va fi pusă în pericol.

Așa cum am mai afirmat și anterior, înfrângerea Rusiei în Ucraina nu poate fi luată în calcul, chiar și în pofida sprijinului masiv din partea SUA, NATO și UE.

Probabil că, iarna și oboseala statelor occidentale în ceea ce privește sprijinirea Ucrainei vor ajuta partea rusă să-și asigure victoria, într-un conflict ce nu ar trebui să se prelungească mai departe de primăvara anului viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s