Presa americană: Rusia a preluat deja controlul asupra a 95% din PIB-ul Ucrainei

1

În cadrul unui articol scris pentru The American Conservative (TAS), colonelul american în retragere Douglas MacGregor a apreciat că strategia președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a apăra cu orice preț teritoriile s-a transformat într-un dezastru pentru Kiev.

MacGregor a comparat acțiunile conducerii ucrainene cu cele ale Wehrmacht-ului celui de-al treilea Reich, la cererea lui Adolf Hitler, pe pământurile URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Colaboratorul științific senior al TAS a notat faptul că, liderul ucrainean, probabil la sfatul consilierilor săi militari americani și britanici, a decis să țină cu orice preț de pozițiile din estul țării. Drept urmare, Forțele Armate ale Ucrainei au transformat orașele din regiune în zone fortificate, denumindu-le “ultimele frontiere”.

O abordare foarte rezonabilă, care ar fi constat în retragerea forțelor și a activelor pe alte poziții, pentru a salva mii de vieți ale soldaților ucraineni, a fost respinsă la Kiev.

“Rușii controlează deja teritoriul care generează 95% din PIB-ul Ucrainei. Astfel, pur și simplu, nu este nevoie ca aceștia să se deplaseze mai spre vest. Fără îndoială, Moscova își va termina munca în Donbas și apoi își va îndrepta atenția către Odesa, care a fost martoră la atrocitățile monstruoase din mai 2014”, a subliniat autorul articolului.

În opinia sa, Moscova nu are unde să se grăbească. Rușii acționează metodic și sistematic. Armata ucraineană pierde din ce în ce mai multe forțe și mijloace cu fiecare contraatac.

“China, Arabia Saudită și India cumpără petrol rusesc pentru ruble. Sancțiunile i-au afectat pe aliații europeni ai SUA, dar nu și pe ruși. Iarna care vine este probabil să schimbe peisajul politic al Europei mai mult decât orice mișcare a Moscovei”, a rezumat autorul.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s