Angela Merkel le-a recomandat politicienilor europeni să ia în serios amenințările lui Putin: Acesta nu blufează!

foto

Fostul cancelar german, Angela Merkel, consideră că declarațiile președintelui Vladimir Putin despre intenția de a proteja integritatea teritorială și suveranitatea Rusiei cu toate mijloacele disponibile nu sunt o cacealma.

În opinia politicianului german, este necesar ca declarațiile președintelui rus să fie privite cu o atenție deosebită.

“Trebuie să-i luați cuvintele în serios. A nu le respinge ca fiind o cacealma și a le lua în serios nu reprezintă nicidecum un semn de slăbiciune, ci un semn de înțelepciune politică. Aceasta ajută la păstrarea spațiului de manevră sau, la fel de important, chiar la dezvoltarea unuia nou”, a declarat fostul cancelar german, citat de ziarul Suddeutsche Zeitung.

Anterior, Vladimir Putin a vorbit despre șantajul nuclear al țărilor occidentale în raport cu Rusia.

“Aș vrea să-i reamintesc Occidentului că țara moastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente, ele sunt chiar mai moderne decât cele ale țărilor membre NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma”, a subliniat Putin.

Ulterior, Washingtonul a început să se teamă că Moscova va folosi armele nucleare. Serviciile de informații americane studiază toate informațiile relevante care vin de la sateliți și aeronavele de cercetare.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s