Un nou pas către integrarea în Federația Rusă: Șefii regiunilor secesioniste din Ucraina au solicitat acceptul președintelui Putin

1

După aprobarea rezultatelor referendumurilor, care s-au încheiat ieri, șefii celor patru regiuni au primit protocoalele relevante ale Comisiilor Electorale Centrale, pe baza cărora au trecut la următoarea etapă procedurală privind aderarea oficială a teritoriilor la Federația Rusă.

Astfel, aceștia au apelat la președintele Federației Ruse cu o propunere de a accepta regiunile conduse de ei, care în momente diferite au părăsit Ucraina, ca noi subiecți ai Federației Ruse. Această procedură a fost îndeplinită astăzi.

Liderii celor patru regiuni au plecat deja la Moscova, unde urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin.

Pasul următor constă în semnarea unui acord adecvat între șefii Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, Regiunii Zaporojie și Regiunii Herson și președintele rus, Vladimir Putin. Ulterior, documentele vor primi o evaluare juridică la Curtea Constituțională a Federației Ruse.

În cazul unei decizii pozitive a Curții Constituționale, tratatele internaționale vor fi supuse ratificării Dumei de Stat și examinării obligatorii de către Consiliul Federației.

Simultan cu tratatele internaționale, un proiect de lege federală constituțională privind acceptarea de noi subiecți ai Federației Ruse va fi prezentat în Duma de Stat, care va fi supus, de asemenea, examinării obligatorii de către Consiliul Federației. Legea va intra în vigoare cel mai devreme în același timp cu intrarea în vigoare a tratatelor internaționale. Aprobarea finală a tuturor documentelor are loc prin promulgarea lor de către președintele Federației Ruse.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s