Un avion de atac de tip Su-25 al Forțelor Aeriene bulgare s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Bezmer

foto

Un avion de atac Su-25 aparținând Forțelor Aeriene ale Bulgariei s-a prăbușit, pe 28.09.2022, în jurul orei locale 14.00, în apropierea Bazei 22 Aeriene din Bezmer.

Procurorul militar districtual, colonel Hristo Tinev, a declarat că “pilotul a pierdut controlul asupra aparatului de zbor în timpul aterizării la Baza Aeriană Bezmer și a fost nevoit să se catapulteze”.

Potrivit informațiilor oficiale, pilotul a fost transportat pe cale aeriană la Academia Militară din Sofia și se află într-o stare generală bună.

Este al doilea avion de tip Su-25 care se prăbușește în timpul celor 36 de ani de când acestea se află în serviciul Forțelor Aeriene bulgare. Pe 17 aprilie 1989, s-a produs primul incident, în timpul unei misiuni de bombardament în poligonul Pitovo, care a cauzat prăbușirea avionului Su-25K, cu numărul de serie 243, și moartea ulterioară a pilotului.

În total, Forțele Aeriene bulgare dispun de 42 de avioane de atac de producție sovietică de tip Su-25, din care numai opt (șase cu un singur loc Su-25K și două cu două locuri Su-25UBK) se mai află încă în serviciul de luptă și au suferit modernizări serioase la Întreprinderea 558 Reparații Aeriene din Baranovichi (Republica Belarus), în perioada 2020-2021.

Acestea fac parte din compunerea Bazei 22 Aeriene Bezmer din partea de est a Bulgariei.

Potrivit unor surse neoficiale, aeronava prăbușită miercuri este Su-25K, cu numărul de serie 254. Este vorba despre ultimul avion, cu numărul opt, primit de Forțele Aeriene ale Bulgariei în anul 2021, după reparațiile efectuate în Belarus.

Sursa: scramble.nl.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s