Politolog rus: Federația Rusă trebuie să închidă accesul Ucrainei la Dunăre și Marea Neagră

1

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Crimeea 24, politologul rus Serghei Veselovsky, a declarat, pe 28.09.2022, că Rusia trebuie să închidă accesul Ucrainei la Dunăre și la Marea Neagră.

“Acest lucru va fi foarte important în sensul geopolitic și geostrategic a ceea ce se va întâmpla după operațiunea militară specială. Întreaga regiune nordică a Mării Negre este o regiune extrem de importantă din punct de vedere strategic pentru Rusia, care trebuie eliberată”, a menționat Veselovsky.

Potrivit precizărilor sale, armata rusă lucrează deja la periferia orașului Nikolaev. Aceasta înseamnă că nu de pe mare, ci de pe uscat, Rusia va înconjura, bloca și elibera atât Nikolaev, cât și Odesa, cu pierderi minime.

Veselovsky consideră că aceste orașe ar trebui eliberate în același mod ca și Hersonul – fără pierderi de civili și distrugerea clădirilor, deoarece poporul rus trăiește acolo.

“Cel mai probabil va fi o operațiune antiteroristă sau un război al Rusiei împotriva Ucrainei, pe care îl vom desfășura până când Ucraina își va retrage trupele de pe teritoriul actualei Federații Ruse”, a concluzionat analistul politic rus.

Sursa: crimeea24tv.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s